Bağcıoğlu, hazırlıklarının son aşamasına geldikleri Milli Güvenlik Politika Belgesi’ni nihai hale getireceklerini duyurdu.
CHP’nin 21’inci Olağanüstü Kurultayı’nda yeniden Parti Meclisi’ne seçilerek MYK’ya dahil olan Bağcıoğlu, Milli Savunma Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olarak yeni dönemdeki çalışmalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) kurumsal bütünlüğünü zayıflatan her türlü düzenlemenin karşısında durmaya devam edeceklerini vurgulayan Bağcıoğlu, askerlerin, emeklilerin, şehit ailelerinin ve gazilerin sesi olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Bağcıoğlu, geçmişte askeri sağlık sisteminin durumu, atama ve terfilerdeki liyakat sorunları, OYAK’ın işlevselliği ve askeri eğitimin içeriği gibi konularda yaşanan sorunlara dikkat çektiklerini ve çözüm önerileri sunduklarını hatırlattı. Yeni dönemde de bu konuların takipçisi olacaklarını belirten Bağcıoğlu, askeri sağlık sisteminin yeniden kurulması, liyakate dayalı personel sistemi, şeffaf bir OYAK yapısı, askeri yargının yeniden inşası, TSK’nın afetlerdeki rolünün güçlendirilmesi, yerli ve milli savunma sanayinin desteklenmesi, askeri personelin özlük haklarının iyileştirilmesi ve şehit yakınları ile gazilerin sorunlarının çözülmesi için çalışacaklarını kaydetti.
Ayrıca, görevdeki ve emekli askeri personelin, uzmanların, sözleşmeli erlerin ve ihraç edilen teğmenlerin yanında olduklarını dile getiren Bağcıoğlu, emekli astsubay ve binbaşıların tazminat sorunlarının çözümü için her türlü girişimi sürdüreceklerini vurguladı.
Bağcıoğlu, gölge kabine çalışmalarının yapıcı ve yol gösterici bir yaklaşımla devam edeceğini sözlerine ekledi.