Şanlıurfa’nın Akçakale, Ceylanpınar, Eyyübiye ve Harran ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 14 zanlı tutuklandı.
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda bir organize suç örgütünün çökertildiğini belirtti. Operasyonlarda çok sayıda düzensiz göçmenin de yakalandığını ifade eden Vali Şıldak, ele geçirilen dijital materyallerin incelemeye alındığını kaydetti.
Gözaltına alınan 14 şüphelinin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığını bildiren Şıldak, yakalanan çok sayıda düzensiz göçmenin sınır dışı işlemleri için İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildiğini açıkladı.
İlgili