enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,5719
EURO
43,6109
ALTIN
4.016,44
BIST
9.078,43
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
17°C
İstanbul
17°C
Çok Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

CHP Lideri Özel: “A planımız da, B planımız da, Z planımız da İmamoğlu’dur”

CHP Lideri Özel: “A planımız da, B planımız da, Z planımız da İmamoğlu’dur”
17.04.2025 10:26
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik tartışmalar ve hukuki süreçler devam ederken, partisinin Beylikdüzü’nde düzenlediği “Millet İradesine Sahip Çıkıyor” buluşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Özel, İmamoğlu’na olan desteklerini yineleyerek, “Cumhuriyet Halk Partisi’nin A planı da B planı da C planı da Z planı da Ekrem İmamoğlu’dur,” dedi.

19 Mart’ta başlayan ve İmamoğlu’nun diplomasının iptaliyle devam eden süreci “sivil darbe girişimi” olarak nitelendiren Özel, CHP olarak bu duruma karşı direnmeye devam edeceklerini vurguladı. Saraçhane’de gerçekleştirilen direniş ve Maltepe’deki mitingin ardından her hafta sonu farklı illerde “Ekrem Başkan’a özgürlük” mitingleri düzenleyeceklerini belirten Özel, “Adayımı yanımda, sandığımı önümde istiyorum” mesajını yineledi.

Özel, Beylikdüzü’nde yaptığı konuşmada, Türkiye siyasetinin tek adama karşı birleşmeyi zorunlu kıldığını ve bu doğrultuda muhalefetin farklı kesimlerinin bir araya geldiğini ifade etti. İmamoğlu’na yapılan haksızlığa karşı tüm demokratların omuz omuza mücadele ettiğini söyleyen Özel, AK Partili ve MHP’li seçmenlerin de bu duruma tepkili olduğunu dile getirdi.

İmamoğlu ve Silivri Cezaevi’nde bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’a destek veren Özel, erken seçim çağrısını yineleyerek, “Başkanlarımız çıkıp gelince, önümüze erken seçim sandığı gelince o zaman sonuç alacağız,” dedi.

Konuşmasında, son Merkez Bankası rezervlerindeki düşüşe de değinen Özel, bu durumun İmamoğlu korkusuyla yapılan harcamalar sonucu yaşandığını iddia etti. Emeklilere verilmeyen paranın katbekat fazlasının bu süreçte harcandığını savunan Özel, iktidarın ekonomik politikalarını da eleştirdi.

Özel, ayrıca üniversite ve liselerde yaşanan olaylara da değinerek, öğrencilere ve öğretmenlere yönelik baskıları kınadı. Milli Eğitim Bakanı’nın “eli baltalı gençler” söylemine tepki gösteren Özel, asıl sorunun Milli Eğitim Bakanlığı’nın başında olduğunu savundu.

Son olarak, CHP olarak başlattıkları imza kampanyasına değinen Özel, amaçlarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı büyük bir güvensizlik oyu oluşturmak ve seçim sandığını getirmek olduğunu belirterek, tüm vatandaşları kampanyaya destek vermeye çağırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin