enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
$39,862
EURO
46,9765
ALTIN
4.274,95
BIST
10.275,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
31°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
33°C

Mansur Yavaş’tan gözaltılara tepki: “Siyasi operasyonlara boyun eğmeyeceğiz”

Mansur Yavaş’tan gözaltılara tepki: “Siyasi operasyonlara boyun eğmeyeceğiz”
05.07.2025 13:17
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, CHP’li belediye başkanlarının gözaltına alınmasını “iftira” ve “siyasi operasyon” olarak nitelendirerek tepki gösterdi. Yavaş, “Hukukun siyasete göre eğilip büküldüğü bir düzende kimse bizden hukuk devletine güvenmemizi beklemesin,” dedi.

ANKARA – Adana, Antalya ve Adıyaman büyükşehir belediye başkanlarının gözaltına alınmasının ardından bir tepki de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayımlayan Yavaş, gözaltıların itirafçı olduğu belirtilen iş insanı Aziz İhsan Aktaş’ın “iftiraları” nedeniyle yapıldığını belirtti. Yavaş, “Bu durum, hukukun ne yazık ki kimlere nasıl işlediğini bir kez daha göstermiştir,” ifadelerini kullandı.

“AK Partili İsimler Nerede?”

Yavaş, operasyonun sadece muhalif belediye başkanlarını hedef almasını sorgulayarak şunları kaydetti:

“Madem Aziz İhsan Aktaş herkese para dağıtmış, o zaman bu kirli düzen sadece muhalif başkanları mı hedef alacak? Para verilen AK Partili isimler nerede? Onlar için neden aynı kararlılık gösterilmiyor?”

Adaletin bir kesim için uygulanıp diğer bir kesim için görmezden gelindiğini savunan Yavaş, “Hukukun siyasete göre eğilip büküldüğü, adaletin bir kesim için uygulanıp bir kesim için görmezden gelindiği bir düzende kimse bizden hukuk devletine güvenmemizi, adalete inanmamızı beklemesin,” dedi.

Açıklamasını, “Hukuk ya herkes için vardır ya da hiç kimse için yoktur! Haksızlığa, hukuksuzluğa, siyasi operasyonlara boyun eğmeyeceğiz,” sözleriyle tamamladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin