enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,1671
EURO
47,9708
ALTIN
4.702,82
BIST
10.758,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
31°C
İstanbul
31°C
Açık
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Çok Bulutlu
28°C

CHP Adalet Bakanlığı’na yürüdü: “Tutuklu başkanlarımız aramızda, Size teslim olmayacağız”

CHP Adalet Bakanlığı’na yürüdü: “Tutuklu başkanlarımız aramızda, Size teslim olmayacağız”
09.07.2025 22:11 | Son Güncellenme: 09.07.2025 22:12
A+
A-

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın ve CHP’li milletvekilleri, tutuklu belediye başkanlarının fotoğraflarıyla Meclis’ten Adalet Bakanlığı’na yürüdü. Bakanlık önünde yapılan açıklamada Günaydın, “Bu bir demokrasi ve adalet meselesidir. Ne yoldaşlarımızı hapishanelerde terk ederiz, ne de size teslim oluruz,” dedi.

ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri, son günlerde parti belediyelerine yönelik artan operasyonları ve tutuklamaları protesto etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden Adalet Bakanlığı’na bir yürüyüş düzenledi. Ellerinde tutuklu belediye başkanları Ekrem İmamoğlu, Zeydan Karalar, Muhittin Böcek ve diğerlerinin fotoğraflarını taşıyan vekiller, “Egemenlik milletindir” pankartı açtı.

Adalet Bakanlığı önünde grup adına açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, amaçlarının “adalet aramak değil, yaşananları halka anlatmak” olduğunu belirtti. Günaydın, “Biz neyin nasıl olduğunu biliyoruz. İstanbul’a atadığınız başsavcıdan sonra başlayan operasyonlar, Esenyurt’a kayyum atanması ve en son 1 milyon farkla İstanbul’u kazanan Ekrem İmamoğlu’nun hapse atılması bir hukuk süreci değil, siyasi bir operasyondur,” ifadelerini kullandı.

“Hepsi Aramızda, Dimdik Ayaktayız”

Günaydın, konuşması boyunca tutuklanan belediye başkanlarının isimlerini tek tek sayarak, “Onları hapse attınız da susturabildiniz mi? Onların hepsi aramızda! Ekrem İmamoğlu aramızda, Zeydan Karalar aramızda, Muhittin Böcek aramızda, Tunç Soyer aramızda! Dimdik ayaktayız ve hak, hukuk, adalet diye bağırmaya devam ediyoruz,” diyerek iktidara meydan okudu.

Adalet Bakanı’na Geçmişi Hatırlattı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenen Günaydın, geçmişteki yolsuzluk iddialarını hatırlatarak bir çifte standart uygulandığını savundu: “Rıza Zarrab’ın önüne yatan İçişleri Bakanı, çikolata kutusunda rüşvet alan Avrupa Birliği Bakanı, ‘Ne yaptıysam senin talimatınla yaptım’ diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı sizde hiç mi kuvvetli suç şüphesi oluşturmadı? Nerede hak, nerede adalet?”

“Çocuk Bile İnanmaz”

Operasyonların dayandırıldığı itirafçı iş insanı Aziz İhsan Aktaş’ın aldığı kamu ihalelerine de dikkat çeken Günaydın, “Bu şahıs, 13 milyarı AKP’li, 2 milyarı CHP’li belediyelerden olmak üzere toplam 15 milyar TL’lik ihale almış. Buralarda hiç suç işlememiş de yalnızca CHP’li belediyelere geldiği zaman mı rüşvet vermiş? Buna çocuk bile inanmaz,” dedi.

Günaydın, sözlerini Meclis’te kendilerine destek veren DEVA, Saadet, Gelecek, İYİ Parti ve DEM Parti gruplarına teşekkür ederek sonlandırdı ve “Dayanışma yaşatır. Milletin açtığı yolda ilerlemeye devam edeceğiz,” mesajını verdi.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin