enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,3406
EURO
48,5779
ALTIN
4.843,39
BIST
10.372,04
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
24°C

Antalyalılar güne sağlık dolu adımlarla başladı

Antalyalılar güne sağlık dolu adımlarla başladı
17.07.2025 13:20
A+
A-

Antalya Muratpaşa Belediyesi’nin spor okulları, tenisten yüzmeye, okçuluktan voleybola 23 farklı branşta, her yaş grubuna yönelik ücretsiz kurslarla yaz sezonunu sürdürüyor.

Kurslar arasında yer alan su cimnastiği, falezlerin eşsiz manzarası ve Akdeniz’in serin suları eşliğinde katılımcılara hem spor hem de keyifli bir sabah deneyimi sunuyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 6 Mart 1930’da kenti ilk ziyareti sırasında, Beydağlarını, falezleri ve masmvi Akdeniz’i seyredip “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” dediği Erenkuş mevkiinde bulunan falez plajındaki su cimnastiği derslerine ilçe sakinlerinin yanı sıra turistlerde yoğun ilgi gösteriyor. Dersler gibi plaja girişin de ücretsiz olduğu Erenkuş’ta su cimnastiği pazartesi, salı ve çarşamba günleri sabah 08.30-09.30 saatleri arasında yapılıyor.

“SAĞLIKLI YAŞAMA MERHABA DİYORLAR”

Muratpaşa Belediyesi spor eğitmeni Özlem Perçin, su cimnastiğinin Türkiye’de ve dünyada çok az sayıda belediyenin uygulayabildiği bir branş olduğunu söyledi. Perçin, şunları söyledi:

“Su cimnastiği, pek çok spor dalında yer alan hareketlerin birleştirilmesi ve su üzerinde uygulanmasını sağlayan bir spor dalı. Mavi bayraklı, doğal ve harika bir manzarada spor yapmanın keyfini yaşıyoruz. Kayıtlı kursiyerlerin yanı sıra etkinliğimiz tatile gelen turistlerinde ilgisini çekiyor. Sağlık problemi yaşayanlarında katıldığı bu branş, vücut elastikiyetini artırıyor. Daha sağlıklı bir yaşama ‘merhaba’ diyorlar.”

SU CİMNASTİĞİYLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Omurgasındaki kırık dolayısıyla devam ettiği su cimnastiği kursuyla rahatsızlığını atlattığını söyleyen kursiyer Saliha Bayraktar ise Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a sağladığı imkanlar için teşekkür etti.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin