Haber Merkezi – Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü, telefonla dolandırıcılık yapan suç şebekelerine yönelik büyük bir operasyona imza attı. Akçakale ilçesi merkezli yürütülen çalışmalar sonucunda, çok sayıda vatandaşı mağdur eden 5 şüpheli suçüstü yakalandı.
Şanlıurfa ve Akçakale Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde, il merkezi ve Akçakale’de “atıcılık evi” olarak tabir edilen adreslere eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Yapılan aramalarda, dolandırıcılık faaliyetlerinde kullanılan çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.
10 İli Kapsayan Vurgun: 8 Milyon 280 Bin TL
Operasyonlarda; 13 cep telefonu, 18 SIM kart, 5 SIM kart bloğu, 1 dizüstü bilgisayar ve çok sayıda USB bellek ile birlikte 8 adet uyuşturucu içerikli captagon hap bulundu.
Polis ekiplerinin yaptığı teknik incelemelerde, şebekenin Antalya, Aydın, Bartın, Bolu, Çanakkale, Kırıkkale, Manisa, Mersin, Samsun ve Şanlıurfa’da toplam 21 vatandaşı dolandırarak yaklaşık 8 milyon 280 bin TL haksız kazanç sağladığı tespit edildi.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3’ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2’si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Valilik’ten Hayati Uyarı: ‘Polis, Asker Para İstemez’
Operasyonun ardından Şanlıurfa Valiliği, vatandaşları bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Telefonla sizi arayıp kendisini polis, asker, savcı ya da hâkim olarak tanıtan kişilere kesinlikle inanmayınız. ‘Adınızın terör örgütüne karıştığı’, ‘evinizdeki ziynet eşyalarının incelenmesi gerektiği’ gibi bahanelerle sizden para veya değerli eşya isteyen kişiler dolandırıcıdır. Resmî görevliler hiçbir şekilde vatandaşlardan para talep etmez.”
Açıklamada ayrıca, banka hesaplarını üçüncü şahıslara kiraya verenlerin de dolandırıcılık suçuna ortak olabileceği hatırlatıldı. Emniyet yetkilileri, suç ve suçlularla mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini bildirdi.