enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,7422
EURO
47,8153
ALTIN
4.405,87
BIST
10.972,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C

Yeni Yol Partisi’nden Komisyona mesaj: “Sürecin başarısı demokrasi adımlarına bağlı”

Yeni Yol Partisi’nden Komisyona mesaj: “Sürecin başarısı demokrasi adımlarına bağlı”
05.08.2025 22:28
A+
A-

TBMM’de kurulan “Terörsüz Türkiye” komisyonunun ilk toplantısında söz alan Yeni Yol Partisi temsilcileri, sürece tam destek verdiklerini ancak başarının sadece güvenlik odaklı adımlarla değil, aynı zamanda yargı bağımsızlığı ve ifade özgürlüğü gibi alanlarda atılacak adımlarla mümkün olacağını vurguladı.

Ankara – “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda Meclis’te kurulan partiler arası komisyon, ilk toplantısını Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda söz alan Yeni Yol Partisi (YOL Parti) Grup Başkanı Bülent Kaya, komisyonun kurulmasını “kıymetli” bulduklarını ve çalışmalara destek vereceklerini belirtti.

Kaya: “Sadece Silah Bırakmayı Değil, Sonrasını da Konuşmalıyız”

Grup Başkanı Kaya, komisyonun sadece terörle mücadeledeki güvenlik boyutuna odaklanmaması gerektiğini söyledi. Kaya, “Komisyonun, hali hazırda devam eden yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı, hukuk güvenliği, ifade özgürlüğü gibi başlıklarda alacağı inisiyatifin, geniş toplumsal kesimlerin siyasete ve demokrasiye olan inancını ve sürece olan güveni artıracağına inanıyoruz,” dedi.

Ana eksenin “örgütün silah bırakması” olduğunun farkında olduklarını belirten Kaya, “Ancak örgütün silah bırakmasından sonra nasıl bir Türkiye tahayyül ettiğimizi, nasıl bir demokrasi, nasıl bir hukuk devleti istediğimizi de burada eğer dile getirmezsek süreci eksik olarak tanımlamış oluruz,” diyerek vizyoner bir yaklaşımın önemine dikkat çekti.

Ekmen: “Geçmişin Derslerini Unutmamalıyız”

Yeni Yol Partisi Grup Başkanvekili Mehmet Emin Ekmen ise geçmişte bu konuda 13 kez deneme yapıldığını ve başarısız olunduğunu hatırlatarak, bu tecrübelerin getirdiği bir güvensizlik halinin olduğunu ifade etti. Ancak Ekmen, “Bu güvensizlik halinin bugüne kadar yaşanan gelişmelerle önemli ölçüde ortadan kalktığını ifade edebiliriz,” diyerek mevcut sürece olan umudunu dile getirdi.

Ekmen, geçmiş süreçlerin tıkanma nedenlerinin iyi analiz edilmesi ve ders çıkarılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Meclis’in tarihsel hafızasından yararlanmak amacıyla, daha önce kurulmuş benzer komisyonların tutanak ve raporlarının bu komisyonun kayıtlarına alınmasını teklif etti. Bu sayede çalışmaların hızlanacağını ve Meclis’in kurumsal hafızasının bugüne taşınacağını belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin