Haber Merkezi – Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, dün (6 Ağustos) TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, kamuoyunda büyük yankı uyandıran sahte diploma ve e-imza skandalını değerlendirdi.
Gergerlioğlu, operasyonlarla ortaya çıkan usulsüz e-imza üretimi, kamu sistemlerine yetkisiz erişim, sahte lise ve üniversite diplomaları düzenlenmesi gibi suçların, daha büyük bir sorunun sonucu olduğunu ifade etti.
Geçmişte Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndaki (KVKK) zafiyetlere ilişkin defalarca uyarılarda bulunduğunu hatırlatan Gergerlioğlu, devlet kurumlarını vatandaşların verilerini çaldırmakla eleştirdi.
Skandalın kendileri için sürpriz olmadığını belirten Gergerlioğlu, şu ifadeleri kullandı: “‘Sinekleri öldürmek yerine bataklığı kurutun, bu kişisel verilerin çalınması hadisesi büyük yolsuzluklara ortam hazırlıyor’ dediğimizde bizi hafife alıyorlardı. Alın işte, bakın sonuç ortada, ne kadar büyük dolandırıcılık yapılmış. Tam bir çürümüşlük ve kokuşmuşluk yaşanıyor adeta. Sonuçta da büyük bir infial oluşmuş durumda.”