Muğla – Olay, 22 Ağustos 2025 tarihinde gece saat 02.00’de, Seydikemer ilçesi Karadere mevkisinde meydana geldi. Bölgede bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, İlçe Jandarma Komutanlığı personeli ile ortak bir operasyon başlattı.
Kara üzerinde gerçekleştirilen başarılı operasyon sonucunda, aralarında 1 çocuğun da bulunduğu 5’i yetişkin toplam 6 düzensiz göçmen yakalandı. Kaçak geçişi organize ettiği belirlenen 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de aynı operasyon kapsamında gözaltına alındı.
Yakalanan düzensiz göçmenlerin, işlemlerinin tamamlanmasının ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edileceği, göçmen kaçakçısı şüphelilerinin ise adli makamlara sevk edileceği öğrenildi.