Haber Merkezi – TBMM’de düzenlediği basın toplantısında konuşan Emir, Erdoğan’ın “Kimin süreci alakasız listelerle zehirleme gayretinde olduğunu milletimiz not ediyor” sözlerine yanıt verdi. Emir, “Biz demokrasi, adalet, hukuk devleti diyoruz. Bunlardan rahatsızsa eğer açıkça söylesin,” ifadelerini kullandı.
Emir, Erdoğan’ın “Belediyeleri aile çiftliğine çevirenler için deniz bitti” sözünü de yine Erdoğan’a yönelterek, “Sayın Cumhurbaşkanı, belediyeleri aile çiftliğine çevirenler için gerçekten deniz bitti. 2019’da İBB’yi aile şirketine çeviren sensin. Senin için deniz bitti. İşte bu yüzden bu kumpas davalarını organize ediyorsun,” dedi.
İBB davasındaki hukuksuzluklara da değinen Emir, savunma avukatları Mehmet Pehlivan ve Nusret Yılmaz’ın tutuklanmasına tepki gösterdi. Emir, “Rüşvetçi avukatlar serbest, savunma yapan avukatlar tutuklu,” diyerek, bu durumu “savunmayı çökertme girişimi” olarak nitelendirdi.
Eğitimdeki gelişmeleri de eleştiren Emir, Ankara’da karma eğitimin esas olduğu bir dönemde “kız ortaokulu” açılmasını sert bir dille kınadı. Milli Eğitim Bakanı’na seslenen Emir, “Ankara’nın orta yerinde on yaşında erkek çocukları ile kız çocuklarını ayırmak için hangi mecburiyet vardı? O kirli ellerinizi çocuklarımızın üzerinden çekin,” dedi.