Haber Merkezi – CHP Lideri Özgür Özel, Sinop Uğur Mumcu Meydanı’nda düzenlenen Balıkçılık Sezonu Açılış Töreni’ne katılarak balıkçılara ve Sinop halkına seslendi. Konuşmasında balıkçıların sorunlarının her geçen gün derinleştiğini vurgulayan Özel, iktidarın politikalarını sert bir dille eleştirdi.
“İki Günde Bir ‘Balığa Çıkmayın, Füze Testi Yapacağız’ Diyorlar”
Özel, Sinop’ta balıkçılığın karşılaştığı özel bir soruna dikkat çekerek, savunma sanayii testlerinin sektöre verdiği zararı gündeme getirdi. “Kimse ASELSAN’ın, ROKETSAN’ın yerli, milli savunma sanayii geliştirmesine karşı değil,” diyen Özel, “Ama bula bula Sinop gibi sosyoekonomik olarak gerilemiş bir kenti buldunuz. Yılın 182 günü, yani iki günde bir ‘Balığa çıkmayın, füze testi yapacağız’ diyorsunuz. Bu testlerden balıklar ürküyor, yuvalarını terk ediyor ve balıkçılığın randımanı düşüyor. Bu testlerin yapılabileceği, kimseye zararı olmayacak lokasyonlar bulunacaktır” ifadelerini kullandı.
Tek Bakanlık ve Meclis Vurgusu
Balıkçılık sektörünün altı farklı bakanlık tarafından yönetilmesini eleştiren Özel, sorunların çözümü için tek bir çatı gerektiğini belirtti: “Bütün meselenin tek bir bakanlıkta; Denizcilik, Balıkçılık ve Su Ürünleri Bakanlığı çatısı altında toplanmasını istiyoruz. Meclis’te kurulan komisyon da sorunları tespit etti ve çözüm önerilerini sıraladı. Ancak Meclis’in zayıflamasını kendilerinin güçlenmesi sayan tekçi anlayış bu konulara eğilmedi.”
Özel ayrıca, “Et ve Balık Kurumu’nun adından bile balığı çıkardılar. Önerimiz, bir Balık ve Su Ürünleri Kurumu’nun mutlaka kurulması ve kooperatiflerin desteklenmesidir” dedi.
TELE 1’e Destek ve İktidar Çağrısı
Konuşmasında, RTÜK tarafından ekran karartma cezası verilen TELE 1 televizyonuna da sahip çıkan Özel, “Saraçhane’deki mitingimi canlı verdiği için ceza verdiler. Yüreği kararmış adamların kararıyla ekranı karartılacak olan TELE 1’in sonuna kadar yanındayız, arkasındayız” diyerek dayanışma mesajı verdi.
Sözlerini, CHP’yi “güvenli bir liman” olarak tanımlayarak tamamlayan Özel, “Gemimiz gençtir, mürettebatımız çalışkandır. Bu gemiyi en güvenli limanlara çekecek olan Cumhuriyet Halk Partisi iktidarıdır” diyerek balıkçılara “Vira Bismillah” dedi ve bereketli bir sezon diledi.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.