enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,1498
EURO
47,9698
ALTIN
4.663,86
BIST
10.877,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C
Perşembe Çok Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
29°C
Cumartesi Az Bulutlu
28°C

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: “Toplumun her kesimi ile birlikte iktidara yürüyoruz”

CHP Sözcüsü Deniz Yücel: “Toplumun her kesimi ile birlikte iktidara yürüyoruz”
02.09.2025 15:53
A+
A-

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 4-9 Eylül tarihleri arasında yüzlerce akademisyen, sivil toplum örgütü temsilcisi, kanaat önderi ve gencin katılımıyla geniş kapsamlı bir “Parti Programı Çalıştayı” düzenleyeceklerini açıkladı. Yücel, “Sağlam adımlarla ve toplumun her kesimi ile birlikte iktidara yürüyoruz,” dedi. Yücel, düzenlediği basın toplantısında yargıdan ekonomiye, eğitimden basın özgürlüğüne kadar birçok konuda sert eleştirilerde bulundu.

Haber Merkezi – CHP Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyen Deniz Yücel, partisinin kuruluş haftası etkinlikleri kapsamında 4-9 Eylül’de Ankara’da büyük bir çalıştay gerçekleştireceklerini bildirdi. Yücel, “Bir hafta boyunca yüzlerce akademisyen, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, konularında uzman kişiler ve 250 gencimiz CHP çatısı altında buluşacak. Hep birlikte CHP’nin Türkiye’nin sorunlarına bakış açısını, çözüm önerilerini konuşacağız,” diye konuştu.

Yargıya Sert Eleştiriler: “162 Gündür İddianame Yok”

Yeni adli yılın, “millet iradesine yapılan darbenin gölgesinde” başladığını belirten Yücel, 19 Mart’tan bu yana tutuklu bulunan CHP’li belediye başkanları ve bürokratlara dikkat çekti. Yücel, “Millet iradesi 162 gündür tutsak. Başta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu olmak üzere, seçilmiş belediye başkanlarımız haksız, hukuksuz, delilsiz bir şekilde cezaevlerinde tutuluyor. 162 gün oldu hala ortada bir iddianame yok,” dedi.

Yücel, İBB soruşturmasını yürüten başsavcının açıklamalarını “yargı terörünün itirafı” olarak nitelendirerek, “İstanbul’da bir yargı sultası kurdun da, haberimiz mi yok?” diye sordu. Ayrıca tutuklu bulunan Murat Çalık, Muhittin Böcek ve Kalender Özdemir’in sağlık durumlarına dikkat çekerek, yaşananları “düşman hukuku” ve “insan hakkı ihlali” olarak tanımladı.

“Gerçek Gündem Ekonomik Kriz”

Ülkenin gerçek gündeminin derinleşen ekonomik kriz olduğunu vurgulayan Yücel, sona erdirilen Kur Korumalı Mevduat (KKM) sisteminin üç yıllık maliyetinin 58,9 milyar dolar olduğunu hatırlattı. Yücel, “KKM, bir avuç zengini daha da zengin yapmış, milyonlarca vatandaşımızı ise fakirleştirmiştir. Türk-İş’in araştırmasına göre ağustos ayında açlık sınırı 27 bine, yoksulluk sınırı ise 88 bine yükseldi. Ama işçinin, emeklinin, memurun maaşlarında artış yok,” ifadelerini kullandı.

Gençler ve Medya Üzerindeki Baskılar

Yücel, üniversite öğrencilerinin yaşadığı barınma krizine ve eğitimdeki fırsat eşitsizliğine de değinerek, “Genç yaşta ekonomik krizi en derin haliyle yaşayan gençlere, bu iktidar umut vermemektedir,” dedi. Ayrıca, RTÜK kararıyla TELE1 ekranlarının 5 gün süreyle karartılmasını “AKP’nin karanlık zihniyetinin yansıması” olarak eleştiren Yücel, “TELE1 ailesinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz,” diyerek basın özgürlüğüne vurgu yaptı.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin