enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,2411
EURO
48,3720
ALTIN
4.758,68
BIST
10.729,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C

Özgür Özel’den iktidara sert mesaj: “Korkmuyoruz, Teslim olmuyoruz, Olmayacağız!”

Özgür Özel’den iktidara sert mesaj: “Korkmuyoruz, Teslim olmuyoruz, Olmayacağız!”
07.09.2025 22:23
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 102. kuruluş yıl dönümü etkinliğinde yaptığı konuşmada, CHP İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik mahkeme kararı ve polis ablukasına ateş püskürdü. Tüm partilileri İstanbul’daki “baba ocağına” sahip çıkmaya çağıran Özel, “Bu hatadan dönün. Son uyarımdır,” dedi.

Ankara, 7 Eylül 2025 – Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) 102. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Ankara’da düzenlenen dayanışma etkinliğinde konuşan Genel Başkan Özgür Özel, gündemdeki siyasi ve hukuki baskılara karşı son derece sert bir yanıt verdi.

Konuşmasına, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın polis tarafından kuşatılmasını ve il kongresini iptal ederek kayyum atama girişimini kınayarak başlayan Özel, “Bu milletin polisine, bu kanunsuz emirleri verenlere, yetkisiz Asliye Hukuk Mahkemelerinden İstanbul İl Kongremizi iptal ettirip, oraya bir kayyum oturtmaya çalışanlara yazıklar olsun,” ifadelerini kullandı.

“CHP’ye Saldırmak Cumhuriyete Saldırmaktır”

Partisine yönelik bu adımların doğrudan Cumhuriyeti hedef aldığını vurgulayan Özel, şunları söyledi: “Şunu bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi’ni savunmak, Cumhuriyeti savunmaktır. Cumhuriyet Halk Partisi’ne saldırmak, Cumhuriyete saldırmaktır. Cumhuriyete saldıranların karşısında bizler, çelik gibi irademizle, korkusuzca 102 yıl önceki azim ve kararlılıkla duracağız. Korkmuyoruz, teslim olmuyoruz, olmayacağız!

Tüm Demokratlara “İstanbul’a Sahip Çıkın” Çağrısı

Partisinin asla “rejimin rahatsızlık duymayacağı bir muhalefet partisine” dönüşmeyeceğini belirten Özel, tüm demokratik güçlere ve partililere seslenerek açık bir çağrıda bulundu: “Buradan sözümün, sesimin eriştiği bütün demokratları, bütün Cumhuriyet Halk Partilileri, İstanbul’daki baba ocağına, Atatürk’ün evine sahip çıkmaya davet ediyorum.”

İktidara “Son Uyarı”

Hükümete yönelik uyarılarını en üst perdeden dile getiren CHP lideri, “Tarihi bir yanılgı içindesiniz. Mahcup olacaksınız. Bu hatadan dönün. Mustafa Kemal’in partisinin üyelerine yakışan şekilde davranın. Son uyarımdır,” diyerek sözlerini noktaladı. Özel, partisinin haklı, güçlü olduğunu ve bu mücadeleyi kazanacağını da ekledi.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin