enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,2691
EURO
48,4054
ALTIN
4.759,53
BIST
10.729,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Çok Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
28°C

Özgür Özel’den sert çıkış: “Baba evimizi polis kuşatması altına alanlara yazıklar olsun”

Özgür Özel’den sert çıkış: “Baba evimizi polis kuşatması altına alanlara yazıklar olsun”
07.09.2025 23:48
A+
A-

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin 102. Yıl Dayanışma Konseri’nde yaptığı konuşmada, İstanbul İl Başkanlığı’na yönelik kayyum girişimi ve polis ablukasına ateş püskürdü. “CHP’ye saldırmak, Cumhuriyet’e saldırmaktır,” diyen Özel, tüm demokratları İstanbul’daki “baba ocağına” sahip çıkmaya çağırdı ve iktidara “Bu hatadan dönün, son uyarımdır,” mesajını gönderdi.

Ankara, 7 Eylül 2025 – Cumhuriyet Halk Partisi’nin 102. kuruluş yıl dönümü kutlamaları, İstanbul’da yaşanan siyasi ve hukuki krizin gölgesinde devam etti. Ankara’da düzenlenen Dayanışma Konseri’nde sahneye çıkan CHP lideri Özgür Özel, kutlama için bir araya geldiklerini ancak partisinin “saldırı altında” olması nedeniyle sessiz kalamayacağını belirterek son derece sert bir konuşma yaptı.

“Bu Parti Savaş Meydanında Kuruldu”

Konuşmasının başında, CHP’yi “plazalarda kurulmuş partilerle” karıştıranlara seslenen Özel, partisinin temellerinin Kurtuluş Savaşı’nda atıldığını hatırlattı. İstanbul İl Başkanlığı’nı “tapusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ait olan baba evi” olarak nitelendiren Özel, öfkesini şu sözlerle dile getirdi:

“Şu anda baba evimizi polis kuşatması altına alanlara, çevik kuvveti İstanbul İl Başkanlığımızın önüne getirenlere, bu milletin polisine bu kanunsuz emirleri verenlere, yetkisiz Asliye Hukuk mahkemelerinden İstanbul İl Kongremizi iptal ettirip, oraya bir kayyum oturtmaya çalışanlara yazıklar olsun.”

“Korkmuyoruz, Teslim Olmayacağız!”

Partisine yönelik bu adımların doğrudan Cumhuriyeti hedef aldığını vurgulayan Özel, “Şunu bilsinler ki Cumhuriyet Halk Partisi’ni savunmak, Cumhuriyet’i savunmaktır. Cumhuriyet’e saldıranların karşısında bizler çelik gibi irademizle, korkusuzca duracağız. Korkmuyoruz, teslim olmuyoruz, olmayacağız,” dedi.

Özel, CHP’nin asla “rejimin rahatsızlık duymayacağı bir muhalefet partisine” dönüştürülemeyeceğini de sözlerine ekledi.

İstanbul’a Çağrı ve “Son Uyarı”

Konuşmasında tüm partililere ve demokratik güçlere seslenen Özel, açık bir toplanma çağrısı yaptı: “Buradan sözümün, sesimin eriştiği bütün demokratları, bütün Cumhuriyet Halk Partilileri İstanbul’daki baba ocağına, Atatürk’ün evine sahip çıkmaya davet ediyorum.”

CHP lideri, “AK Parti yargısı eliyle” il başkanlığına atanmaya çalışanlara da son bir uyarıda bulunarak, “Tarihi bir yanılgı içindesiniz, mahcup olacaksınız. Bu hatadan dönün. Mustafa Kemal’in partisinin üyelerine yakışan şekilde davranın, son uyarımdır,” diyerek konuşmasını sonlandırdı.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin