Haber Merkezi – Olay, 15 Eylül Pazartesi gecesi saat 01.25 sularında meydana geldi. Bodrum açıklarında içerisinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir lastik botun motor arızası nedeniyle sürüklendiği ve yardım talebinde bulunulduğu bilgisini alan Sahil Güvenlik Komutanlığı, bölgeye derhal 2 Sahil Güvenlik botu (TCSG-11, KB-71) sevk etti.
Ekipler, fırtınalı denizde sürüklenen fiber karinalı lastik bot içerisindeki 6’sı çocuk 14 kişiyi kurtararak güvenli bir şekilde karaya çıkardı.
Operasyon sadece denizle sınırlı kalmadı. Olayla bağlantılı olarak bölgede görevli Sahil Güvenlik Mobil Radarı (MORAD-16) tarafından yapılan takip neticesinde, yasa dışı geçişi organize ettikleri tespit edilen 2 göçmen kaçakçısı şüphelisi de karada düzenlenen operasyonla kıskıvrak yakalandı.
Kurtarılan düzensiz göçmenler İl Göç İdaresi’ne teslim edilirken, 2 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.