enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,3754
EURO
48,6346
ALTIN
4.902,89
BIST
11.294,48
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Parçalı Bulutlu
26°C
Pazartesi Açık
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Ümit Özdağ’dan Adana’da iktidar vaadi: “Çeteleri yok etmek siyasi irade meselesidir”

Ümit Özdağ’dan Adana’da iktidar vaadi: “Çeteleri yok etmek siyasi irade meselesidir”
20.09.2025 01:27 | Son Güncellenme: 20.09.2025 01:28
A+
A-

Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, Adana’da yaptığı açıklamada, partisinin iktidara gelmesi durumunda sığınmacıları geri göndereceklerini ve “Tertemiz Türkiye Projesi” ile organize suç örgütlerini bitireceklerini söyledi.

Haber Merkezi – Bir dizi ziyaret için Adana’da bulunan Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaretinin ardından gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Özdağ, partisinin iki temel konuda Türkiye’ye söz verdiğini vurguladı.

İlk sözlerinin sığınmacı ve kaçakların tamamının vatanlarına geri gönderilmesi olduğunu yineleyen Özdağ, ikinci olarak “Tertemiz Türkiye Projesi”ni hayata geçireceklerini belirtti. Özdağ, “Organize suçun, sanal kumarın ve uyuşturucunun belini kıracağız. Çocukları uyuşturucu müptelasına alışmış olan anne ve babalara söz veriyoruz; size çocuklarınızı sağlıklı olarak geri vereceğimiz bir uyuşturucuyla mücadele programını hayata geçireceğiz,” dedi.

Bu hedeflere ulaşmanın tecrübeli kadrolara ve kararlılığa bağlı olduğunu belirten Özdağ, “Çeteleri yok etmek bir siyasi irade meselesidir. Göçü sona erdirmek ve gelenleri vatanlarına yollamak bir siyasi irade meselesidir,” diye konuştu.

“Muhalefete Düşman Ceza Hukuku Uygulanıyor”

Adalet sistemini de sert bir dille eleştiren Ümit Özdağ, muhalefete karşı “düşman ceza hukuku” uygulandığını savundu. Özdağ, “İktidarı desteklemeyen, sorgulayan, itiraz eden yurttaşlara karşı, anayasanın 10. maddesi, yani herkesin yasaların önünde eşit olduğu ifadesi yürürlükten kaldırılmış durumda. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1960’lı 70’li yıllara kadar güney eyaletlerinde siyahlara nasıl davranılıyorsa bize de öyle davranılıyor,” ifadelerini kullanarak mevcut hukuk sistemine yönelik eleştirilerini dile getirdi.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin