enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,4026
EURO
48,8438
ALTIN
5.041,35
BIST
11.324,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
26°C
İstanbul
26°C
Açık
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Çok Bulutlu
25°C
Cuma Hafif Yağmurlu
22°C
Cumartesi Çok Bulutlu
21°C

KYK Yurdundaki skandal görüntüler sonrası 4 zanlı tutuklandı

KYK Yurdundaki skandal görüntüler sonrası 4 zanlı tutuklandı
23.09.2025 17:06
A+
A-

İstanbul Zeytinburnu’ndaki Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu’nda, tadilat sırasında öğrencilerin özel eşyalarına zarar verildiği ve odalarının dağıtıldığı skandal görüntülerle ilgili yürütülen soruşturmada, gözaltına alınan 6 şüpheliden 4’ü tutuklandı.

Haber Merkezi – Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada yayılan ve kamuoyunda büyük infial yaratan, tadilat yapan işçilerin yurttaki kız öğrencilerin yataklarına yattığı, kişisel eşyalarını karıştırdığı ve odalara zarar verdiği görüntüler üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonuçlandı.

Soruşturma kapsamında İstanbul, Muğla ve Kahramanmaraş’ta yakalanarak gözaltına alınan 6 şüphelinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı.

Bugün Bakırköy Adliyesi’ne sevk edilen şüphelilerden 2’si savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen ve aralarında 2 yabancı uyruklunun da bulunduğu 4 şüpheli ise “kamu malına zarar verme” ve “bina içinde muhafaza altına alınan eşya hakkında hırsızlık” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ne Olmuştu?

Cevizlibağ Atatürk KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun tadilat için kapalı olduğu bir dönemde, tadilatta çalışan işçilerin öğrencilerin odalarına girerek yataklarını kullandığı, kişisel eşyalarını dağıttığı ve alkol aldıkları anlara ait görüntüler sosyal medyada yayılmıştı. Görüntüler kamuoyunda büyük tepki çekerken, Gençlik ve Spor Bakanlığı derhal idari soruşturma başlatmış ve olayın yaşandığı Atatürk Yurdu ile Merkezefendi Yurdu’nda görevli iki yurt müdürü ile bir müdür yardımcısını görevden almıştı. İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı da adli soruşturma başlatmıştı.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin