Haber Merkezi – Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Alanı’nda gerçekleştirilen duygu dolu lansmana, CHP Genel Başkanı Özgür Özel başta olmak üzere, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve Zeyrek’in sevenleri katıldı.
Eşi Nurcan Zeyrek: “Onun Işığı Bu Vakıfla Hiç Sönmeyecek”
Törende konuşan ve vakfın başkanlığını yürütecek olan merhum başkanın eşi Nurcan Zeyrek, eşinin hayalinin Manisa’yı bir marka şehir yapmak olduğunu söyledi. Zeyrek, “Ferdi hayatta olsaydı bu vakfı kurmamı isterdi. Çünkü o iyiliğin kalpten geldiğine inanırdı,” dedi. Vakfın, eşinin “Bir çocuğun geleceğine dokunmak” inancıyla kurulduğunu belirten Zeyrek, vakfın ilk projesinin ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine eğitim desteği sağlamak olacağını duyurdu.
Kızı Nehir Zeyrek: “Bu Vakıf, Babamın Hikayesinin Devamıdır”
Babasının kızı Nehir Zeyrek ise yaptığı konuşmada, “Bugün burada sadece bir vakfı açmıyoruz, aynı zamanda onun değerini ve mirasını geleceğe taşıyoruz. Artık sıra bizde. Bu vakıf, babamın hikayesinin devamıdır,” ifadelerini kullandı.
Özgür Özel: “Manisa Rüyasına ve İyiliğe Sahip Çıkmaktır”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ferdi Zeyrek’in hayallerini yaşatmak için bir vakıf kurulmasının en doğru adım olduğunu vurguladı. Vakfın siyaset üstü bir yapıya sahip olması gerektiğini belirten Özel, “Bundan sonra Ferdi Zeyrek Vakfı’na sahip çıkmak, bir Manisa rüyasına, Manisa sevdasına ve iyiliğe sahip çıkmaktır,” diyerek tüm toplumu vakfa destek olmaya çağırdı. Özel, Zeyrek’in en büyük hayallerinden biri olan “Ferdi Zeyrek Kent Ormanı” projesinin de bu vakıf aracılığıyla hayata geçirilmesini temenni ettiğini sözlerine ekledi.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.