Haber Merkezi – Gergerlioğlu, (Çarşamba) Meclis’te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Konuşmasında, “Kobani davası” kapsamında 42 yıl hapis cezasına çarptırılan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın durumuna odaklanan Gergerlioğlu, hükümetin AİHM’e yaptığı başvuruyu eleştirdi. AİHM’in daha önce Demirtaş hakkında verdiği “derhal serbest bırakılmalı” yönündeki kararlarını hatırlatan Gergerlioğlu, hükümetin yeni başvurusunun bu kararları boşa düşürme amacı taşıdığını savundu.
Gergerlioğlu, Meclis’te yürütülen “Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu” çalışmalarına atıfta bulunarak, “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda devam eden sürecin, kilit bir aktör olarak gördükleri Selahattin Demirtaş olmadan ilerleyemeyeceğini ve anlamlı olmayacağını ifade etti.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.