enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,6973
EURO
50,1435
ALTIN
5.903,32
BIST
11.311,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Çok Bulutlu
12°C
Salı Parçalı Bulutlu
13°C
Çarşamba Açık
14°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
12°C

Bakan Tunç’tan Gebze’deki bina çökmesi ile ilgili açıklama: Bilirkişi heyeti görevlendirildi

Bakan Tunç’tan Gebze’deki bina çökmesi ile ilgili açıklama: Bilirkişi heyeti görevlendirildi
30.10.2025 01:07
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 7 katlı bir binanın çökmesiyle ilgili Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturmanın çok yönlü olarak devam ettiğini açıkladı. Bakan Tunç, olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için inşaat mühendisi, jeofizik mühendisi ve mimardan oluşan bir bilirkişi heyetinin görevlendirildiğini bildirdi.

Haber Merkezi – Kocaeli’nin Gebze ilçesinde 5 kişilik bir ailenin enkaz altında kaldığı 7 katlı binanın çökmesiyle ilgili adli süreç başladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı adli soruşturmanın titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Bakan Tunç, devletin tüm kurumlarının ilk andan itibaren büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

Bilirkişi Heyeti Enkazda İnceleme Yapacak

Soruşturmanın detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Tunç, “Olayın tüm yönleriyle aydınlatılabilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında inşaat mühendisleri, jeofizik mühendisi ve mimardan oluşan bilirkişi heyeti görevlendirilmiştir,” dedi.

Bilirkişi heyetinin, enkazdaki arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının hemen ardından olay yerinde gerekli incelemelere başlayacağı bildirildi.

Bakan Tunç, “Soruşturma kapsamında elde edilen bulgular ve bilirkişi incelemeleri doğrultusunda olayın nedenleri ve sorumlularının tespiti için adli süreç titizlikle sürdürülecektir,” diyerek konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin