Haber Merkezi – Virginia Valisi Abigail Spanberger’in vergi politikalarını eleştiren Trump, eyaletin enerjisini ve gücünü kaybettiğini savundu. Virginia’ya gitmeden önce konuşan Trump, “Yeni Vali Spanberger’in eyalete yaptıklarına inanamıyorum. Çok üzücü! Yiyecek, içecek, dijital hizmetler ve kamu hizmetleri gibi birçok alana yeni vergiler ekliyor” ifadelerini kullandı.
“Şirketler Ayrılmanın Yollarını Arıyor”
Eski Vali Youngkin dönemindeki ekonomik canlılığın sona erdiğini öne süren Trump, o dönemde eyalete gelen şirketlerin şimdi ayrılmak istediğini iddia etti. Trump, “Virginia, gelişen ve güçlü bir yerden; ekonomik güç kavramından yoksun bir kişi tarafından yönetilen bir eyalete dönüştü. Spanberger’e oy verenler şimdi pişmanlık duyuyor” dedi.
New York ve Kaliforniya Örneği
Ekonomik kaçışın sadece Virginia ile sınırlı olmadığını, New York ve Kaliforniya gibi eyaletlerde de benzer bir tablonun yaşandığını belirten ABD Başkanı, değerlendirmelerini şu sözlerle sürdürdü:
“New York’ta ve özellikle Kaliforniya’da zengin, iş yaratan insanlar ve şirketler, daha önce görülmemiş seviyelerde kaçmaya zorlanıyor. Servet vergisi getirmek istemeleri onlara başka bir alternatif bırakmıyor. Amerika Birleşik Devletleri Başkanı olarak, bir zamanlar büyük ve gelişen eyaletlerin yıkımını izlemekten utanıyorum.”
Trump, Demokrat yönetimlerin uyguladığı vergi politikalarının ABD ekonomisinin genel gücüne zarar verdiğini belirterek eleştirilerini tamamladı.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.