ANKARA – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, “proje okulları” olarak bilinen okullardaki öğretmen atamalarında yaşanan keyfiliği ve eşitsizliği Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.
Özçağdaş, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, 10 Nisan 2025 tarihinde görev süreleri uzatılmayarak il emrine alınan 9 bin 252 öğretmenin durumunu gündeme getirdi. Bu öğretmenlerden bazılarının, çeşitli kesimlerin müdahalesi sonucunda yeniden aynı veya farklı proje okullarına atandığını belirten Özçağdaş, bu durumu “keyfiyet ve kişiye bağlı yönetim” olarak eleştirdi.
Özçağdaş, “Proje okulları da diğer tüm okullar gibi kamuya ait okullardır ve buraların birilerinin özel işletmesi gibi yönetilmesini kabul etmek mümkün değildir. Milli Eğitim Bakanlığı, bir kamu kurumudur ve diğer tüm kamu kurumları gibi keyfi olarak değil, yasalara ve mevzuata göre yönetilmek durumundadır,” dedi.
“Eşitlik İlkesi Neden Uygulanmıyor?”
CHP’li Özçağdaş, Bakan Tekin’e şu kritik soruları yöneltti:
Subscribe to get the latest posts sent to your email.