enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,0611
EURO
48,5574
ALTIN
5.413,42
BIST
10.971,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Çok Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
16°C

İYİ Partili Çömez’den TBMM bütçesine “Beton” eleştirisi: “Meclis’in itibarını artırmak lazım”

İYİ Partili Çömez’den TBMM bütçesine “Beton” eleştirisi: “Meclis’in itibarını artırmak lazım”
31.10.2025 23:15
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Meclis’in 2026 yılı bütçesinde inşaat ve bina harcamaları için ayrılan kalemde yüzde 500’e varan bir artış olduğunu belirterek, “Bu işlere dönüp bakmaları gerekirken tek anladıkları şey beton, bina, saray. Oysa Meclis’in millet nezdinde itibarını, yasama ve denetleme faaliyetini güçlendirmek lazım,” dedi.

Haber Merkezi – İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

“Tek Anladıkları Şey Beton, Bina, Saray”

Konuşmasının önemli bir bölümünü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen 2026 yılı Meclis bütçesine ayıran Çömez, harcamalardaki ciddi artışı eleştirdi. Meclis bütçesindeki artışın izah edilmediğini savunan Çömez, şunları kaydetti: “Baktığımızda sermaye giderleri dediğimiz kalem yani yatırım, inşaat, bina, beton… Buraya harcanacak olan kalemde yüzde 500’e varan bir artış var. 5 milyar liraya yakın bir ödenek ayrılmış buraya. Bu Meclisin kalitesini arttırmak lazım. Bu Meclisin millet nezdinde itibarını arttırmak lazım. Yasama, denetleme, bütçe yapma faaliyetini güçlendirmek lazım. Bu işlere dönüp bakmaları gerekirken tek anladıkları şey beton, bina, saray.”

Hayvan İthalatına 12 Milyar Dolar

Toplantıda Türkiye’nin tarım ve hayvancılık politikalarına da değinen Çömez, sürekli hayvan ithalatı yapılması nedeniyle yerli ırkların yok olma noktasına geldiğini iddia etti. “Son 14 yılda 12 milyar dolardan fazla para ödemişiz hayvan ithalatına. Bugün itibarıyla yıllık 1 milyar dolardan bahsediyoruz,” diyen Çömez, son olarak Batı Afrika’dan ithal edilen hayvanların Bandırma Limanı’ndaki gemide bekletildiğini ve bunun şehirde koku ile sinek sorununa yol açtığını ileri sürdü.

“Terörsüz Türkiye” Sürecine Eleştiri

Çömez, “Terörsüz Türkiye” süreci kapsamında Kandil’de yapılan basın açıklamasını da anımsatarak, terör örgütü mensuplarının Türkiye’den çekilme sürecine ilişkin ayrıntıların belli olmamasını eleştirdi.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin