<style>.lazy{display:none}</style>Akaryakıta çifte zam yolda! – Ulusal Gündem
DOLAR
32,2121
EURO
34,9853
ALTIN
2.426,62
BIST
10.625,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
29°C
İstanbul
29°C
Açık
Cumartesi Açık
30°C
Pazar Açık
31°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C

    Akaryakıta çifte zam yolda!

    Akaryakıta çifte zam yolda!
    14.03.2024 22:27 | Son Güncellenme: 14.03.2024 22:28
    A+
    A-

    Benzin ve motorine Cuma gününden itibaren geçerli olmak üzere zam geliyor. Zammın ardından benzinin litre fiyatı 1 lira 53 kuruş, motorinin litre fiyatı ise 1 lira 10 kuruş artacak.

    Brent Petrol ve Döviz Kuru Fiyatları Belirleyici

    Akaryakıt fiyatlarına zam gelmesinin sebebi olarak brent petrol fiyatındaki ve döviz kurlarındaki dalgalanmalar gösteriliyor. Petrol fiyatlarındaki artış ve döviz kurundaki yükseliş, akaryakıt fiyatlarına da yansıyor.

    Zamlı Fiyatlar

    Zammın ardından benzinin litre fiyatı Şanlıurfa’da 43 lira 39 kuruşa, motorinin litre fiyatı ise 43 lira 27 kuruşa yükselecek.

    Vatandaşlar Tepkili

    Akaryakıta gelen zamlar vatandaşları da tepkilendiriyor. Vatandaşlar, artan akaryakıt fiyatlarının hayat pahalılığını daha da artırdığını savunuyor.

    Uzmanlardan Uyarı

    Uzmanlar, akaryakıt fiyatlarındaki artışın enflasyona da yansıyacağını ve önümüzdeki dönemde daha da yükselme ihtimalinin olduğunu belirtiyor.

    Hükümetten Çözüm Bekleniyor

    Vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarındaki artışa karşı hükümetten çözüm bekliyor. Hükümetten akaryakıta vergi indirimi veya sübvansiyon gibi adımlar atılması talep ediliyor.

    Akaryakıt Fiyatları Ne Zaman Düşer?

    Akaryakıt fiyatlarının ne zaman düşeceği ise belirsizliğini koruyor. Uzmanlar, brent petrol fiyatlarındaki ve döviz kurlarındaki dalgalanmalara bağlı olarak fiyatların değişebileceğini söylüyor.

    Akaryakıt Fiyatlarını Etkileyen Faktörler

    • Brent petrol fiyatı
    • Döviz kuru
    • Vergi ve harçlar
    • Rafineri marjı
    • Bayi karı

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja