fbpx
enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
19,1479
EURO
20,8092
ALTIN
1.207,18
BIST
4.943,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
7°C
Ankara
7°C
Açık
Cuma Az Bulutlu
15°C
Cumartesi Çok Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Çok Bulutlu
19°C

TDP Genel Başkanı Sarıgül: “ Cumhurbaşkanının seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir”

TÜRKİYE DEĞİŞİM PARTİSİ (TDP) GENEL BAŞKANI MUSTAFA SARIGÜL, BİR SİYASİNİN KANUNLA YOK EDİLEMEYECEĞİNİ BELİRTEREK, “BİR SİYASİNİN YOK OLMA ŞEKLİ DEMOKRASİLERDE SANDIKTIR. SAYIN CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞINI AÇIKLAYACAK. KARŞISINA BAŞKA ADAYLAR DA ÇIKACAK. MİLLETİMİZİN VERECEĞİ KARARA HERKES SAYGI DUYACAK” DEDİ.

TDP Genel Başkanı Sarıgül: “ Cumhurbaşkanının seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir”
28.01.2023
0
A+
A-

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, bir siyasinin kanunla yok edilemeyeceğini belirterek, “Bir siyasinin yok olma şekli demokrasilerde sandıktır. Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacak. Karşısına başka adaylar da çıkacak. Milletimizin vereceği karara herkes saygı duyacak” dedi.

Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sabah saatlerinde havayolu ile geldiği Trabzon’da bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sebze ve meyve halinde esnafla bir araya gelen Sarıgül daha sonra bir restoranda partililerle buluştu. Buradaki toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Sarıgül, muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı masanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mayıs ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olamayacağına yönelik açıklamalarını değerlendirdi. Bir siyasiyi yasal yollarla engellemeye çalışmanın doğru olmadığını kaydeden Sarıgül, “Bir siyasiyi kanunla yok edemezsiniz. Bir siyasinin yok olma şekli demokrasilerde sandıktır. Cumhurbaşkanı adaylığını açıklayacak. Karşısına başka adaylar da çıkacak. Milletimizin vereceği karara herkes saygı duyacak. Demokratik bir ortamda seçim yapılacak. Bir siyasiyi yasal yollarla engellemeye çalışmak doğru değildir. Demokrasilerde güç halkın gücüdür. Cumhurbaşkanının da seçilip seçilmeme kararını ancak milletimiz bilir” şeklinde konuştu.

“‘Amerika Birleşik Devletleri F-16’larını alsın başına çalsın”

“Savunma sanayi konusunda biz Amerika’yı aştık daha da aşacağız” diyen Sarıgül, “Amerika Birleşik Devletleri F-16’larını alsın başına çalsın. Türk savunma sanayisi Allah’ıma hamd ediyorum ki Amerika’ya ders verecek ölçüler içerisinde güçleniyor. Ayıdan post Amerika’dan dost olmaz. Biz ekonomik milliyetçilik yapan bir siyasi partisiyiz. Savunma sanayi konusunda son yıllarda Türkiye’mizin atmış olduğu adımlar bizim için bir gururu vesilesidir. Amerika ve Pentagon Türkiye’yi kıskanıyor. Çünkü savunma sanayi konusunda biz Amerika’yı aştık daha da aşacağız. Türkiye’nin dünyanın neresinde bir olay varsa anlayın ki, onun altında Amerika vardır. ABD ve Pentagon Türkiye’yi kıskanacak, Allah’ımın izniyle Türk savunma sanayii de Amerika’ya ders verecek” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.