<style>.lazy{display:none}</style>CHP'den Yumaklı'ya Sert Tepki: "Çiftçiye Masal Anlatmak Sorunları çözmez!" | Ulusal Gündem
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
22°C
İstanbul
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C

    CHP’den Yumaklı’ya sert tepki: “Çiftçiye masal anlatmak sorunları çözmez!”

    CHP’den Yumaklı’ya sert tepki: “Çiftçiye masal anlatmak sorunları çözmez!”
    12.03.2024 22:51 | Son Güncellenme: 12.03.2024 22:52
    A+
    A-

    CHP Tarım ve Orman Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “çiftçi önünü görecek ve ne ekeceğini 3 yıl önceden bilecek” açıklamasına sert tepki gösterdi.

    Adem, “Sanırım Bakan Pakdemirli, gerçek dünyadan farklı bir tarım diyarında yaşıyor. Çiftçinin gerçek zorluklarını görmek yerine, onlara sihirli bir kristal top vaat ediyor. Çiftçi önünü görecek diyen Bakan, önce çiftçinin halini bir görsün” dedi.

    Adem, yaptığı açıklamada tarım sektöründeki sorunların sadece “önünü görmek” gibi basit bir vaatle çözülemeyeceğini belirtti. Gerçeklerin göz ardı edildiği bir yaklaşımın tarım sektörünü daha da zor duruma soktuğunu ifade eden Adem, “Çiftçilerimiz girdi maliyetleriyle boğuşurken, üretimlerini sürdürmek için çabalarken, bir de Bakan’ın uçuk vaatleriyle avutulması ne kadar adaletli ve gerçekçi olabilir? Tarım sektörüne yönelik somut çözümler üretilmeli, çiftçilerimize bir an önce gerçek destek verilmeli” dedi.

    Adem, açıklamasında şu noktalara da değindi:

    • Tarım sektöründeki sıkıntılar, çiftçilerin zorlu mücadelesi ve bakanlık tarafından sunulan vaatlerin gerçeklikten uzak bir tablo ortaya koymaktadır.
    • Bugün geldiğimiz noktada tarım bakanlığı hangi ülkeden ne ithal edileceğine bakmaktan ülke tarımını, üreticisini ve gerçeklerini görmemektedir.
    • Ülkenin geldiği durum şudur: Üretilen narenciye ağaç dallarında çürümeye bırakıldı.
    • Geçen yılın mahsulleri işçilik maliyetleri yüzünden bahçelerden toplatamazken, vatandaş, çürük meyve, sebzeyi market önlerindeki çöplerden toplamaya mahkum edildi.
    • İktidar, ekonomik sorunları anlamak, çözüm sunan politikalar üretmek şöyle dursun, fiyat artışlarının sorumlusu olarak, fırıncı esnafını, hayvancılık yapan yetiştiricileri, zincir marketleri hedef gösteriyor.
    • Bugün çiftçilerimiz, tohum ve gübre almak için borçlanırken, ürünlerini nasıl hasat edeceklerini düşünmektedir.
    • AKP iktidarının ise tek sıkıntısı, bu sorunların seçime kadar nasıl örtbas edileceğidir.
    • Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi, milli gelirin %1’inin çiftçilere destek olarak verilmesi gerektiğini açıkça belirtiyor.
    • Ancak, hükümetin gerçekleştirdiği destek miktarı sadece 85 milyar lira, aradaki fark olan 173 milyar lirayı hangi hakla çiftçilerimizin cebinden alıyorsunuz.
    • Hükümet çiftçilere ancak masal anlatarak, sorunları çözmekten kaçıyor.
    • Ülkemizin tarım sektörü, AKP’nin yanlış politikaları ve ihmallerinin ağır bedelini ödemektedir.

    Adem, sözlerini “AKP’nin tarımda masal anlatmaktan vazgeçip, somut çözümler üretmesi ve çiftçilere hak ettiği desteği vermesi zamanı gelmiştir” diyerek tamamladı.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja