DOLAR
32,7655
EURO
35,1043
ALTIN
2.450,74
BIST
10.471,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
30°C
İstanbul
30°C
Açık
Salı Açık
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
29°C
Cuma Az Bulutlu
30°C

    Göçmen kaçakçılığı operasyonu: 25 kişi gözaltına alındı

    Göçmen kaçakçılığı operasyonu: 25 kişi gözaltına alındı
    13.03.2024 02:35
    A+
    A-

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye’de yasal kalış hakkı bulunmayan yabancılara sahte belge düzenleyerek sınır dışı edilmelerine engel oldukları tespit edilen 25 şüphelinin “Kalkan-14” operasyonlarında yakalandığını duyurdu.

    Operasyon, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü’nün, insani ya da kısa dönem ikamet belgesi başvurularında bulunan yabancı uyruklu kişilerin verdikleri belgelerin sahte olduğundan şüphelenmesi üzerine başlatıldı.

    Yapılan araştırmalarda, yabancı uyruklu kişiler adına kira kontratı, doktor raporu, fatura ve diğer belgelerin usulsüz veya sahte olarak düzenlendiği belirlendi. Bu belgelerin kamu görevlileri, danışmanlık şirketi sahipleri, postacı, doktor gibi çeşitli meslek gruplarından oluşan bir örgüt tarafından hazırlandığı tespit edildi.

    Sahte belgelerle yüksek haksız kazanç sağlayan ve düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesini engelleyen 25 şüpheli, “rüşvet, resmi belgede sahtecilik ve göçmen kaçakçılığı” suçlarından gözaltına alındı.

    Gözaltına alınanlar arasında 1 doktor, 3 noter görevlisi, 5 danışmanlık şirketi sahibi ve 1 posta görevlisi de yer alıyor.

    İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu düzenleyen İstanbul Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü’nü ve operasyonda görev alan polisleri tebrik etti. Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz.” dedi.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja