DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

    Ankara’da Şehit Aileleri ve Gaziler için yeni bir merkez açıldı

    Ankara’da Şehit Aileleri ve Gaziler için yeni bir merkez açıldı
    17.03.2024 21:45
    A+
    A-

    Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından Altındağ’da Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Tesisi açıldı. Törene ABB Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık ve çok sayıda şehit yakını ve gazi katıldı.

    Törende konuşan Başkan Yavaş, şehit ailelerine ve gazilere minnet borçlu olduklarını söyledi. Yavaş, “Şehitlerimiz canlarını vererek bu vatanı bize emanet ettiler. Gazilerimiz de bu vatan için canlarını hiçe sayarak gazi oldular. Biz onlara minnet borçluyuz. Onların her zaman yanındayız.” dedi.

    Yavaş, daha önce de gaziler için Hacı Bayram’da Gaziler Sosyal Tesisi’ni açtıklarını, Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürlüğü’nün de ilk kez kendi dönemlerinde kurulduğunun altını çizerek, “Düzenli olarak bu şubemiz şehit yakınlarını ziyaret ediyor, onların taleplerini alıyor. Ankara’nın dışından gelenlere de yardımcı oluyor.” dedi.

    Gençlik Parkı’ndaki merkezin açılışında konuşan Yavaş, “Burası mekan olarak da sizler için en azından aileler geldiği zaman yazın daha rahat ve görsel güzelliği olan bir yer. Bir de ayrıca biliyorsunuz burası Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat başında durup yakinen nezaret ettiği Gençlik Parkı bu yönüyle de çok çok anlamlı. Hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

    Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Mustafa Işık da, “Beş yıl önce bu hayalimizi gerçeğe dönüştürmek için bir yola çıktık. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’ın eşi Nursen Yavaş Hanımefendinin derneğimizi ziyaretinde bu talebi ilettiğimizde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ekibiyle birlikte şehit aileleri ve gazilerin kalbine bir imza atsın diyerek başladık. Bu eser biz şehit aileleri ve gaziler içindir” dedi.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya Devam Edin

    Optimized with PageSpeed Ninja