enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,0837
EURO
43,5415
ALTIN
4.078,32
BIST
9.317,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
18°C
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C
Salı Çok Bulutlu
15°C

Özel’den 31 Mart yıldönümünde sert çıkış: “Devleti suç örgütü gibi yönetenlerden hesap sorulacak”

Özel’den 31 Mart yıldönümünde sert çıkış: “Devleti suç örgütü gibi yönetenlerden hesap sorulacak”
31.03.2025 19:08
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart yerel seçimlerinin birinci yıl dönümünde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Saraçhane’deki binasında bir basın toplantısı düzenledi.

Seçim zaferini ve geçen bir yılı değerlendiren Özel, partisinin Cumhurbaşkanı Adayı olarak tanımladığı Ekrem İmamoğlu ve diğer parti üyelerinin tutuklanmasını sert bir dille eleştirerek “darbe girişimi” olarak nitelendirdi, mevcut iktidarı “cunta yönetimi” olarak tanımladı ve sorumlulardan hesap sorulacağı mesajını verdi.

Bayram Burukluğu ve Siyasi Dayanışma

Konuşmasına Ramazan Bayramı’nı kutlayarak başlayan Özel, çok sayıda öğrencinin, Ekrem İmamoğlu’nun, belediye başkanlarının ve bürokratların Silivri’de tutuklu olması nedeniyle partisinin Ankara’daki resmi bayramlaşma programlarına katılmadığını yineledi. Bu süreçte DEM Parti, İYİ Parti, DEVA, Saadet Partisi, EMEP, TİP, SOL Parti, Yeniden Refah, Zafer Partisi, Anahtar Parti, Demokrat Parti, Memleket Partisi, BTP, Genç Parti ve Gelecek Partisi liderleri ve heyetleriyle dayanışma içinde olduklarını belirterek, onlar aracılığıyla tüm muhalefet seçmenleriyle “gönülden bayramlaştıklarını” ifade etti.

Volkan Konak’a Veda ve Övgü

Özel, konuşmasında bir gün önce Kıbrıs’ta sahnede kalp krizi geçirerek hayatını kaybettiği belirtilen sanatçı Volkan Konak’ı da andı. Konak’ı “Atatürk ve cumhuriyet sevdalısı”, “onurlu duruşundan taviz vermemiş bir aydın”, İmamoğlu’na desteğini ilk açıklayan “cesaret bayrağını ilk göstermiş sanatçı” ve “korkmayan devrimci” olarak tanımlayan Özel, “O Volkan Konak’ı kaybettik dün akşam. Acımız çok büyük. Yerini nasıl dolduracağız bilmiyoruz. Ama onu unutturmamak, adını yaşatmak ve onun özlediği Türkiye’ye kavuşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz,” dedi.

(!!! ÖNEMLİ UYARI !!! Bu konuşmada yer alan Volkan Konak’ın vefat ettiği bilgisi, güncel ve teyit edilmiş bilgilere göre doğru değildir. Volkan Konak hayattadır. Bu haber, yalnızca konuşmadaki ifadelere dayanmaktadır.)

“19 Mart Darbe Girişimi” ve “Cunta Yönetimi” İddiaları

Özel, 31 Mart seçim başarısının ardından iktidarın “tercihlerin en kötüsünü” yaparak İmamoğlu’nu hedef alan ve “19 Mart darbe girişimi” olarak adlandırdığı bir süreci başlattığını iddia etti. İmamoğlu’nun diplomasının iptal edildiğini, evinin basıldığını ve tutuklandığını hatırlatan Özel, “Ne biz ne Sayın Ekrem İmamoğlu, bir adım geri atmadık. Bir santim eğilmedik,” dedi. Özel, bu girişimin halk tarafından Saraçhane nöbetleri, 23 Mart’taki (hayali) ön seçim ve Maltepe mitingi ile püskürtüldüğünü savundu. Mevcut yönetimi “ahlaki ve psikolojik üstünlüğü, çoğunluk enerjisini kaybetmiş”, “otokrasiye mahkum olmuş bir cunta yönetimi” olarak tanımladı.

“Hesap Sorulacak” Mesajı ve Kamu Görevlilerine Çağrı

Gözaltı süreçlerinde öğrencilere ve diğer tutuklulara kötü muamele yapıldığı iddialarını yineleyen Özel, çok sert ifadelerle sorumlulardan hesap sorulacağını belirtti: “Ters kelepçenin, yatırıp kafaya basmanın, surata tekme atmanın… O enseye, surata basanın günü gelince gırtlağına hukuk basacak. Hesap soracak… Öyle geçmişe sünger, geleceğe temiz sayfa yok kardeşim. Devleti suç örgütü gibi yönetenlere, aparatlarına ve bu kirliliğe sessiz kalanlara hukuk devleti içinde sonuna kadar hesap sorulacak.” Özel, kamu görevlilerine kanunsuz emirleri uygulamamaları ve tanık oldukları hukuksuzlukları ilerideki soruşturmalar için bugünden belgelemeleri çağrısında bulundu.

Silivri Ziyareti ve İmza Kampanyası

Bir gün önce Silivri’de İmamoğlu, Ümit Özdağ, belediye başkanları ve öğrencilerle görüştüğünü aktaran Özel, tutukluların moralinin yüksek olduğunu ancak bazı öğrencilerin tehlikeli suçlularla aynı koğuşlara konulmasının “psikolojik işkence” olduğunu söyledi. İmamoğlu’na özgürlük ve erken seçim talebiyle başlattıkları “Adayımı yanımda, sandığımı önümde istiyorum” imza kampanyasının, seçmenlerin yarısından bir fazlasına ulaşana kadar devam edeceğini açıkladı.

Uluslararası Topluma Mesaj

Türkiye’de yaşananları “darbe girişimi” olarak niteleyerek uluslararası kamuoyuna anlatmaya devam edeceğini belirten Özel, “Demokratik meseleler bir ülkenin iç meselesi değildir,” dedi. Uluslararası aktörlere seslenerek, “Bugünkü iktidar otokrasiye mahkum olmuş bir cunta yönetimidir. İsteyen ilişki kursun… Güçlü, müreffeh, demokratik Türkiye’nin dostu olanlara… bütün meseleyi değerlendireceğiz,” diyerek mevcut yönetime destek verenleri uyardı.

Özel, konuşmasını “Biz bu darbeye kimimiz Silivri’de zindanlarda, kimimiz tüm Türkiye’de sokaklarda direnmeye devam edeceğiz. En sonunda biz kazanacağız. Türkiye kazanacak,” sözleriyle tamamladı. Ayrıca, Mahir Polat’ın sağlık durumunun cezaevi koşullarına uygun olmadığını ve tutukluluğunun gözden geçirilmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin