Bolat, boykot çağrılarına rağmen alışveriş yapmaya devam eden vatandaşlara teşekkür etti.
“Milyonlarca Vatandaş Boykot Çağrılarına İtibar Etmedi”
Bakan Bolat, Ramazan Bayramı’nın hemen ardından gelen 2 Nisan’da, milyonlarca vatandaşın “yıkıcı ve bozguncu boykot çağrılarına” itibar etmeyerek alışverişlerini sürdürdüğünü belirtti. Bolat, bu durumun esnafa, ticarete, Türkiye ekonomisine ve üretime verilen desteğin bir göstergesi olduğunu vurguladı.
“Esnaf ve Ticaret Erbabına Sonsuz Teşekkür Ediyoruz”
Vatandaşların yanı sıra, esnaf ve ticaret odaları ile iş dünyası kuruluşlarına da teşekkür eden Bolat, “Milli birlik ve beraberliğin ve dayanışmanın en güzel örneğini sergileyen saygıdeğer halkımıza, esnafımıza, ticaret erbabına sonsuz teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
2 Nisan Alışveriş Verileri
Bankalararası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre, 2 Nisan’da saat 17.00’ye kadar yapılan alışveriş işlemlerinin toplam tutarı 28 milyar TL olarak gerçekleşti. Bu rakamın, bayramın son günü olan 1 Nisan’a göre daha yüksek olduğu ve 3-22 Mart ortalamasının üzerinde olduğu belirtildi. 2 Nisan’a ait toplam kartlı ödeme sistemi verileri ise 7 Nisan’da açıklanacak.
“Hep Birlikte Güçlü ve Büyük Türkiye’yiz”
Bakan Bolat, hükümet olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, halk ve ülke için yılmadan çalışmaya devam edeceklerini belirterek, “Biz hep birlikte güçlü ve büyük Türkiye’yiz” dedi.