Yücel, “Muhalefetin her haklı ve özgürlükçü adımı AKP’li siyasileri ve atanmışları çileden çıkarıyor” dedi.
Yücel’den İktidara “Acizlik” Eleştirisi
Deniz Yücel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, iktidarın muhalefete yönelik baskıcı politikalarını eleştirdi. “Haksızlıklarını ve hukuksuzluklarını örtmek için sansüre, yasağa, soruşturma tehdidine sarılanlar bu acizliklerini örtmek için artık hakaretlere başvuruyorlar” ifadelerini kullandı.
“Hiçbir Siyasi Partinin Çöküşü Bu Kadar Hazin Olmamıştı”
Yücel, iktidarın tutumunu “hazin bir çöküş” olarak nitelendirerek, “Hiçbir siyasi partinin çöküşü bu kadar hazin olmamıştı” dedi.
Yücel’den Örneklerle İktidar Eleştirisi
Açıklamasında isim vermeden bazı yetkililerin açıklamalarına da değinen Yücel, “Bakanın biri çıkıyor, milyonlara ‘Arsız azınlık’ deme cüretini gösteriyor, sonra TRT’ye çıkıp ‘Bu boykota uyulmayacak’ diye talimat veriyor. RTÜK Başkanı çıkıyor, ‘Televizyonlara yine ceza gelecek’ diyor… TRT Genel Müdürü, oyuncuları, senaristleri, yapımcıları tehdit ediyor… Kimileri de, boş mağazaları, dükkanları gezip reklam yapıyor, ‘alışveriş yapın’ mesajı veriyor” ifadelerini kullandı.