enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,7749
EURO
47,8628
ALTIN
4.414,41
BIST
10.949,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
29°C
İstanbul
29°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
30°C
Cumartesi Açık
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
29°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
30°C

İZSU’dan Ödemiş’in altyapısına 200 milyon tl destek

İZSU’dan Ödemiş’in altyapısına 200 milyon tl destek
07.08.2025 14:14
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Ödemiş ilçesinin altyapı sorunlarına kalıcı çözüm getirmek için çalışmalara başladı.

İzmir – 200 milyon liralık yatırımla Emmioğlu, Umurbey ve Cumhuriyet mahallelerinde yürütülen yağmur suyu hattı imalatı ile taşkın sorunu çözülecek, eskiyen içme suyu hatları yenilenerek ilçe merkezi kesintisiz, temiz ve güvenli içme suyuna kavuşacak. Çalışmalar 2026 yılının başlarında tamamlanacak.

07 08 2025 defdc2a5 8cc3 4bf7 ad42 207bbc2fa99e 1754552898 21

EŞ ZAMANLI İKİ DEV YATIRIM

Ödemiş’in geleceğine yapılan iki önemli yatırımı eş zamanda yürüttüklerini belirten İZSU Ödemiş Teknik Şube Müdürü Koray Yapıcı, “Yeni yağmursuyu hattı imalatları ile kanalizasyon hatlarından yağmursularını ayrıştırıyoruz. Diğer yandan yıllar önce döşenmiş, artık ömrünü tamamlamış olan mevcut içme suyu borularını sağlıklı ve yüksek basınca dayanıklı borularla değiştiriyoruz. Ödemiş’te özellikle Emmioğlu, Umurbey ve Cumhuriyet mahallelerinde, yağmur suyu hatlarının kanalizasyon sistemiyle birleşik çalışması nedeniyle yoğun yağışlarda taşkınlar yaşanıyor, yollar su altında kalıyordu. 4 bin 850 metre yeni yağmur suyu hattı, 420 metre sıra ızgara ve 485 tekli ızgara imalatı yapıyoruz. Yağmur sularını güvenli bir şekilde toplayarak tahliye edecek bu sistem sayesinde hem taşkınlar sona erecek hem de kanalizasyon hatlarının yükü hafifleyecek” diye konuştu.

İlçeye 8 bin 600 metrelik yeni isale hattı döşeyeceklerini kaydeden Yapıcı, eski şebekeden kaynaklı yaşanan patlaklar, kaçaklar ve su kesintilerinin sona ereceğini söyledi. Yapıcı, İZSU Genel Müdürlüğü olarak yurttaşlarımızın yaşam kalitesini artırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin