Haber Merkezi – Sosyal medyada paylaşılan ve Yozgat’ta bir kamyondan tonlarca patatesin yola döküldüğünü gösteren görüntüler, siyasi bir tartışmanın fitilini ateşledi.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, olayın CHP Aydıncık İlçe Başkanı tarafından organize edildiğini ve bir “provokasyon” olduğunu savundu.
Gürcan, bazı sosyal medya hesapları ve CHP’li partililerin bu eylemi “vatandaşlara bedava patates dağıtımı” gibi yansıttığını ancak bunun bir aldatmaca olduğunu belirtti. Gürcan, “Yere dökülen patateslerin vatandaşlarca toplanmadığının açıkça görüldüğünü ifade eden Gürcan, ‘Bedava ürün dağıtımı, düzenli ve saygılı yöntemlerle yapılır, bu şekilde değil’,” dedi.
Bu tür eylemlerin piyasada yapay bir darlık ve yokluk algısı yaratarak karaborsacılığı teşvik etmeye yönelik olduğunu iddia eden Bakan Yardımcısı Gürcan, israf edilen ürünlerin milli servet olduğunu vurguladı.
Gürcan, “Yere dökülen her patatesin arkasında devletin üreticilere sağladığı gübre, mazot, ilaç ve tohum destekleri var. Çiftçilerin traktör kredilerinin yüzde 50’sinin faiz yükü devlet tarafından karşılanıyor,” diyerek eylemin çiftçinin emeğine ve devletin kaynaklarına bir saygısızlık olduğunu ifade etti.
Olay, tarım ürünleri fiyatları ve üretici sorunları üzerinden devam eden siyasi tartışmaları daha da alevlendirdi.