Şanlıurfa – Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Dünya Bankası’nın destekleriyle hayata geçirilen bu proje, Teknokent’in sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmasında önemli bir adım olarak görülüyor.
71 kW’lık güce sahip olan bu sistem sayesinde, Şanlıurfa Teknokent’in ortak kullanım alanlarında ihtiyaç duyduğu enerjinin %100’ü temiz ve yenilenebilir kaynaklardan karşılanacak. Bu sayede hem enerji maliyetlerinde önemli ölçüde tasarruf sağlanacak hem de karbon ayak izi azaltılarak çevreye duyarlı bir yakış sergilenecek.
Projenin tamamlanmasıyla ilgili duygularını dile getiren Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. İ. Berkan AYDİLEK, “Şanlıurfa Teknokent tarihinde uzun zamandır hayali kurulan GES’i, projelendirme, proje desteği bulma ve en sonunda aktif, çalışır halde hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz,” dedi.
Bu başarılı projenin, Teknokent’in Ar-Ge ve Girişimcilik ekosistemine katkı sağlayacak faaliyetlerin artırılmasına ve diğer altyapı iyileştirme çalışmalarının önünü açmasına olanak sağlayacağı belirtiliyor. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir GÜLLÜOĞLU’na, Yönetim Kurulu Üyelerine, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Dünya Bankası Yetkililerine teşekkür edildi.
Şanlıurfa Teknokent’in GES projesi, Türkiye’deki diğer teknokentlere de örnek teşkil ederek, yenilenebilir enerji kullanımının yaygınlaşmasına katkı sağlaması bekleniyor.