Haber Merkezi – Bugün öğleden sonra Gelibolu’nun Koruköy mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayılan alevleri gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ve çevre belediyelerden itfaiye araçları yönlendirildi.
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde yürütülen söndürme çalışmalarına destek olmak amacıyla Gelibolu Belediyesi de harekete geçti. Belediye, yaptığı açıklamada, “Gelibolu Koruköy mevkiindeki ormanlık alanda başlayan yangın nedeniyle AFAD koordinesinde olmak üzere 1 itfaiye aracımız ile 3 adet su tankerimizi bölgeye yönlendirdik,” bilgisini paylaştı.
Yangına hem havadan helikopterlerle hem de karadan arazözler ve su tankerleriyle müdahale ediliyor. Ekiplerin, alevleri yerleşim yerlerine sıçramadan kontrol altına almak için yoğun çaba sarf ettiği öğrenildi.
Belediyeden yapılan açıklamada, “En kısa sürede yangının kontrol altına alınmasını diliyor, mücadele eden tüm ekiplere kolaylıklar diliyoruz,” denildi.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.