Haber Merkezi – Cumhurbaşkanı Erdoğan, konakladığı Blair House’dan ayrılarak geldiği Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump tarafından resmi törenle karşılandı. İki lider, basın mensuplarını selamladıktan sonra görüşmeler için Oval Ofis’e geçti.
Görüşme öncesi kısa bir açıklama yapan Başkan Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile uzun süredir dost olduklarını vurgulayarak, “Türkiye ile ticareti daha da artırmak istiyoruz. Görüşmede F-35 ve F-16 konuları da ele alınacak,” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ise ziyaretin BM Genel Kurulu dönemine denk gelmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sayın Trump’ın da ifade ettiği gibi, F-35 ve F-16 projeleri ile Halkbank dosyası gibi konuları detaylı şekilde ele alacağız,” ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, Heybeliada Ruhban Okulu konusunda da üzerlerine düşeni yapmaya hazır olduklarını belirtti.
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan liderlerden Trump, Türkiye’nin Rusya’dan petrol alımını azaltmasını istediğini söyledi ve “Tüm konuları görüşeceğiz, Gazze konusunda da adım atılabilir,” diye ekledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, “Bölgedeki sorunları el ele vererek aşacağımıza inanıyorum,” mesajını verdi.
Liderlerin baş başa ve heyetler arası görüşmelerinde, savunma sanayii, ticaret ve bölgesel konular başta olmak üzere birçok alanda iş birliğinin masaya yatırılması bekleniyor.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.