Haber Merkezi – Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, internet sitelerine verdikleri sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran kişilerin yakalanması için bir çalışma başlattı.
Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından, Şanlıurfa, Malatya ve Isparta’da önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenlendi. Operasyonlarda 6 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda, suçta kullanıldığı değerlendirilen 9 adet cep telefonu ve 6 adet SIM kart ele geçirildi.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen 6 zanlıdan 5’i, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bir şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.