enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,0611
EURO
48,5574
ALTIN
5.413,42
BIST
10.971,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
21°C
İstanbul
21°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
21°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Salı Çok Bulutlu
20°C
Çarşamba Çok Bulutlu
17°C

İletişim Başkanı Duran: “Algoritmik baskıya karşı bir hakikat altyapısı kurmak için çalışıyoruz”

İletişim Başkanı Duran: “Algoritmik baskıya karşı bir hakikat altyapısı kurmak için çalışıyoruz”
01.11.2025 21:59
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran, katıldığı TRT World Forum 2025’te “Cephede Gazetecilik: Savaş Alanı Tehlikelerinden Algoritmik Baskıya” başlıklı oturumla ilgili NSosyal hesabından paylaşımda bulundu.

Haber Merkezi – İletişim Başkanı Duran paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“TRT World Forum 2025’te “Cephede Gazetecilik: Savaş Alanı Tehlikelerinden Algoritmik Baskıya” başlıklı oturumda yer almaktan büyük bir memnuniyet duydum.
Savaş haberciliği, kamusal iletişimin en temel sütunlarından biridir. En ağır koşullarda hakikatin izini süren muhabirler, bugün yalnız mermilerle değil, algoritmalarla da mücadele ediyor. Çünkü artık hakikat hedef alınıyor; ekrandaki bir mesaj, sahadaki bir silah kadar etkili ve tehlikeli olabiliyor.
Dijital çağda yeni bir sansür biçimiyle karşı karşıyayız: Algoritmik baskı. Gerçeği ortaya koyan haberler görünmez kılınabiliyor, gerçeğin sesi kısılabiliyor. Buna karşı algoritmik adaleti tesis edecek bir hakikat altyapısı kurmak için çalışıyoruz; medya okuryazarlığını güçlendirecek, dezenformasyona karşı toplumsal direnci artıracak adımları kararlılıkla atıyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızın vurguladığı gibi: “Dünyanın herhangi bir yerindeki bir sorunu görmezden gelme lüksümüz yok; insanlığın ortak geleceği için herkes sorumluluk üstlenmek zorunda.”
Türkiye Yüzyılı vizyonumuz doğrultusunda; iletişimde hakikat, adalet ve insani değerleri merkeze alan çoğulcu bir küresel medya düzeni için çalışıyoruz.
Gazze’den Ukrayna’ya, cephe hattından dünyaya gerçeği ulaştıran tüm cesur gazetecileri saygıyla selamlıyorum. Hakikat yaşarsa adalet de yaşar.
Bu duygularla forumun hazırlanmasında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyor, programın hayırlara vesile olmasını diliyorum.”


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin