enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
44,9197
EURO
52,6005
ALTIN
6.847,49
BIST
14.335,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Yağmurlu
11°C
İstanbul
11°C
Yağmurlu
Perşembe Az Bulutlu
15°C
Cuma Parçalı Bulutlu
17°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C

Adalet Bakanı Akın Gürlek: “Tek amacımız Gülistan Doku’nun mezarının bulunması”

Adalet Bakanı Akın Gürlek: “Tek amacımız Gülistan Doku’nun mezarının bulunması”
22.04.2026 22:48
A+
A-

Adalet Bakanı Akın Gürlek, 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan üniversite öğrencisi Gülistan Doku soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Gürlek, yargı sürecinin titizlikle yürütüldüğünü vurgulayarak, öncelikli hedefin genç kızın ailesinin dua edebileceği bir mezar yerinin tespit edilmesi olduğunu belirtti.

Haber Merkezi –CNN Türk’te katıldığı bir programda gündemi değerlendiren Bakan Gürlek, Gülistan Doku dosyasındaki yeni gelişmelerden yargı reformlarına kadar birçok kritik konuya değindi.

Gülistan Doku Soruşturmasında Yeni Deliller

Bakan Gürlek, 2025 yılından itibaren dosyada yeni delillerin ortaya çıktığını ifade etti. Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmaya dair şu detayları paylaştı:

  • Gizli Tanık ve Mezar Yeri: Gizli tanık beyanları üzerine muhtemel mezar yerlerinde incelemeler yapıldığı, tanığın cesedin yerinin sonradan değiştirildiğine dair iddialarının soruşturma verileriyle örtüştüğü belirtildi.
  • Silinen Veriler: Dosyada, aileden alınan bir sim karttaki bilgilerin Ankara’da silindiği ve hastane kayıtlarının yok edildiğine dair somut delillerin bulunduğu aktarıldı.
  • Tutuklamalar ve Firari Şüpheli: Soruşturma kapsamında şu an 11 tutuklu bulunduğu, firari şüpheli Umut Altaş hakkında ise kırmızı bülten çıkarıldığı açıklandı.
  • “Ceset Yoksa Cinayet Yoktur” Anlayışı Yanlış: Bakan Gürlek, cesedin henüz bulunamamasının olayın cinayet olmadığı anlamına gelmeyeceğini, Yargıtay kararlarının da bu yönde olduğunu hatırlattı.

Siyasi Makam Değil, Delil Esastır

Soruşturmaların ucu nereye giderse gitsin takip edileceğini vurgulayan Gürlek, “Yargı dosyanın kapağındaki isme, makama, mevkiiye bakmaz; suç var mıdır yok mudur ona bakar” dedi. Bu kapsamda eski Tunceli Valisi’ne yönelik soruşturmanın, kanun gereği en yakın Ağır Ceza Merkezi olan Erzurum Başsavcılığı tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

Yargıda Yeni Dönem: 12. Yargı Paketi ve “Alo Adalet”

Yargılama sürelerini kısaltmak için çalışmaların sürdüğünü belirten Bakan, şu yeniliklerin sinyalini verdi:

  • 12. Yargı Paketi: Boşanma ve kira gibi uzun süren davaların hızlandırılması için yasal düzenlemeler yapılacağı açıklandı.
  • Alo Adalet Hattı: Vatandaşların davalarının hangi aşamada olduğunu öğrenebileceği bir sistem kurulacağı duyuruldu.
  • Suç ve Ceza Düzenlemeleri: Yasa dışı bahsin “kabahat” yerine “suç” olarak tanımlanması ve suça sürüklenen çocuklarla ilgili infaz sisteminin sil baştan düzenlenmesi hedefleniyor.

Okul Saldırıları ve Veli Sorumluluğu

Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısına da değinen Gürlek, ebeveynlerin sorumluluğuna dikkat çekti. Rehber öğretmenin uyarılarına rağmen çocuğun tedavisini aksatan anne ve babanın tutuklandığını hatırlatarak, ağır suçlarda velilerin “ihmal” nedeniyle sorumlu tutulması ve ruhsatlı silahların muhafazası konusunda yeni yasal düzenlemeler yapılacağını belirtti.

Bakan Gürlek, “Ben 86 milyonun Adalet Bakanıyım, mağdur ve haklı kimse sonuna kadar yanındayım” diyerek toplumsal hassasiyet oluşturan tüm dosyaların farklı bir gözle yeniden incelendiğini sözlerine ekledi.+1


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin