enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,4575
EURO
48,8363
ALTIN
5.019,23
BIST
11.292,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
26°C
İstanbul
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Çok Bulutlu
21°C

Vatandaşlık çetesine operasyon: 19 ilde 106 gözaltı, Milyarlık varlığa el konuldu

Vatandaşlık çetesine operasyon: 19 ilde 106 gözaltı, Milyarlık varlığa el konuldu
24.09.2025 12:26
A+
A-

Yabancı uyruklu kişilere usulsüz yollarla Türk vatandaşlığı alabilmeleri için “muvazaalı gayrimenkul satışı” yapan organize suç örgütüne yönelik İstanbul merkezli 19 ilde dev bir operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 106 şüpheli gözaltına alınırken, örgütün suçtan elde ettiği milyarlarca liralık mal varlığına el konuldu.

İstanbul – İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın duyurduğu operasyon, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirildi. “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Göçmen Kaçakçılığı, Nitelikli Dolandırıcılık ve Suçtan Elde Edilen Mal Varlığını Aklama” gibi bir dizi suçtan aranan örgüte yönelik 19 ilde Polis Özel Harekat (PÖH) destekli eş zamanlı baskınlar yapıldı.

451 Yabancının Vatandaşlığı İptal Ediliyor

Yapılan soruşturmada, elebaşı M.A. olan suç örgütünün, 451 yabancı uyruklu kişiye aileleriyle birlikte Türk vatandaşı olabilmeleri için sahte ve usulsüz gayrimenkul satışı yaptığı tespit edildi. Bu yolla haksız yere vatandaşlık hakkı kazandığı belirlenen kişilerin vatandaşlıklarının iptali için derhal işlemlerin başlatıldığı açıklandı.

Suç Baronlarının Varlığına El Konuldu

Operasyon kapsamında örgütün suç faaliyetlerinden elde ettiği devasa mal varlığına da el konuldu. El konulan varlıklar arasında;

  • Bir holding ve 5 farklı anonim şirket
  • 1240 apartman dairesi
  • 47 otomobil
  • 65 arsa
  • Çok sayıda banka hesabı

bulunuyor.

Bakan Yerlikaya’dan Ekiplere Tebrik

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada operasyonun başarısına dikkat çekti. Bakan Yerlikaya, “Valimizi, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığımızı, İstanbul İl Emniyet Müdürümüzü, Göçmen Kaçakçılığı Şube Müdürlüğümüzü, MASAK çalışanlarını ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum,” ifadeleriyle operasyonda görev alan tüm birimlere teşekkür etti.


Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin