Haber Merkezi – Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan Özgür Özel, bugün hayatını kaybeden usta siyasetçi Hüsamettin Cindoruk’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirtti. Özel mesajında, Cindoruk’un sadece bir siyasetçi değil, aynı zamanda örnek bir devlet adamı olduğunu ifade etti.
“Demokratik Meşruiyetten Yanaydı” Cindoruk’un ömrünü hukuka ve Meclis’in itibarına adadığını belirten Özgür Özel, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sayın Cindoruk; makamların ağırlığını, emaneti taşımasını ve zamanı gelince devretmesini bilen bir devlet adamıydı. Genç yaşta hukukçu olarak başladığı yolculukta, darbe dönemlerinin gölgesine rağmen demokratik meşruiyetten yana duruş sergilemesi, hayatındaki en kıymetli izlerden biri olarak hatırlanacaktır.”
“Mekanı Cennet Olsun” Cindoruk’un Türk siyaset tarihindeki müstesna yerine dikkat çeken CHP lideri, mesajını “Mekanı cennet olsun” dileğiyle tamamladı. Eski TBMM Başkanı ve vekaleten Cumhurbaşkanlığı yapmış olan Cindoruk’un vefatı, Ankara kulislerinde ve siyaset dünyasında büyük bir boşluk yarattı.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.