<style>.lazy{display:none}</style>Meclis'te Bayram Sonrası Yoğun Mesai Başlıyor | Ulusal Gündem
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
24°C
Pazartesi Az Bulutlu
23°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
22°C

    Meclis’te Bayram sonrası yoğun mesai başlıyor

    Meclis’te Bayram sonrası yoğun mesai başlıyor
    09.04.2024 15:00
    A+
    A-

    Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 31 Mart yerel seçimleri ve Ramazan Bayramı için verdiği arayı bugün sona eriyor.

    Parlamentoyu yeni mesaisinde yoğun bir gündem bekliyor. Genel Kurul’da turizmden enerjiye, yargıdan içişlerine birçok konuda önemli kanun teklifleri görüşülecek.

    Enerji ve Turizm Teklifleri Gündemde

    TBMM Genel Kurulu’nun nisan ayındaki gündeminin ilk sıralarında, daha önce komisyonlarda kabul edilen enerji ve turizm kanun teklifleri yer alıyor.

    Enerji teklifi, yerli üretim ve farklı kaynaklardan ithal edilen doğal gazın Türkiye’de sıvılaştırılarak dünya piyasalarına pazarlanmasını öngörüyor. Teklif ayrıca, enerji verimliliğini artırmak için 15 milyon lirayı geçmeyecek projelere %30 oranında desteklenmesini de içeriyor.

    Turizm kanun teklifi ise turist rehberliğine ilişkin düzenlemeler içeriyor. Teklife göre mesleğe kabul şartlarını yerine getiren adaylar, yabancı dil yeterlilik belgesi olmasa bile Türkçe turist rehberi olabilecek. Seyahat acentelerinin müşterilerini bilgileri dışında başka bir işletmeye göndermesi halinde belgelerinin iptal edileceği ve 5 yıl süreyle acentelik yapamayacakları da teklifte yer alıyor.

    Kripto Varlıklar ve Ruhsatsız Silahlar Düzenlenecek

    Meclis’te ayrıca kripto varlıklara ilişkin kanun teklifi de görüşülecek. Yaklaşık 30 maddelik teklif ile öncelikle kripto varlıkların hukuki tanımı yapılacak. Varlıkların ihraç, dağıtım ve alım satımını yapanların uyacakları kurallar da belirlenecek.

    Mayıs ayında ise İçişleri Bakanlığı ile ilgili kanun teklifinin Meclis’e sunulması bekleniyor. Teklif ile “vahim silah” olarak adlandırılan “otomatik silahların” tüm parçaları ruhsata tabi olacak. Ruhsatsız silahta cezalar da artacak.

    9. Yargı Paketi Geliyor

    Mayıs ayında 9’uncu yargı paketinin de Meclis gündeminde olması planlanıyor. Pakette özellikle cezasızlık algısının kırılmasına yönelik düzenlemeler yer alacak.

    Görüşmeler Yoğun Geçecek

    TBMM’nin yoğun gündemi, önümüzdeki haftalarda hararetli görüşmelere sahne olacak. Kanun tekliflerinin yasalaşması için partiler arasında uzlaşmaya varılması gerekiyor.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya devam et

    Optimized with PageSpeed Ninja