DOLAR
32,9449
EURO
35,7631
ALTIN
2.529,53
BIST
10.891,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Açık
32°C
İstanbul
32°C
Açık
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
Salı Az Bulutlu
29°C
Çarşamba Az Bulutlu
29°C

    Bolu’da Beypiliç fabrikasında amonyak sızıntısı: 19 işçi hastaneye kaldırıldı

    Bolu’da Beypiliç fabrikasında amonyak sızıntısı: 19 işçi hastaneye kaldırıldı
    02.06.2024 22:48 | Son Güncellenme: 02.06.2024 22:49
    A+
    A-

    Bolu’da bulunan Beypiliç beyaz et üretim tesisinde meydana gelen amonyak gazı sızıntısı sonucu 19 işçi zehirlenerek hastaneye kaldırıldı.

    Olay, Akçakavak köyü mevkiinde faaliyet gösteren Beypiliç firmasında öğle saatlerinde meydana geldi. Kesimhane bölümünde çalışan işçiler, baş dönmesi ve mide bulantısı gibi şikayetler yaşamaya başladı. Şikayetlerin artması üzerine durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi.

    İhbar üzerine bölgeye sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen AFAD ekipleri tarafından yapılan incelemede, Beypiliç firmasına ait fabrikanın kesimhane bölümünde amonyak gazı sızıntısı olduğu tespit edildi.

    Fabrika personelinin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, amonyak gazından zehirlenen 19 işçiyi sedyelerle ambulanslara taşıdı. Zehirlenen işçiler, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kimyasal Biyolojik Radyolojik Nükleer Tehditler (KBRN) Merkezi’ne sevk edildi.

    Hastaneye kaldırılan işçilerin ilk müdahaleleri yapıldıktan sonra sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. AFAD ekipleri tarafından fabrikada gaz tahliye çalışması başlatıldı ve sızıntının kaynağı araştırılmaya devam ediyor.

    Bu olay, iş yerlerinde çalışma koşullarının ve iş güvenliğinin ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çiziyor. Yetkililerden, bu tür kazaların önüne geçilmesi için gerekli önlemlerin alınması ve iş yerlerinde gerekli güvenlik tedbirlerinin sağlanması konusunda çalışmalar yapılması bekleniyor.

    Amonyak gazı solunması ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen tehlikeli bir durumdur. Bu nedenle, iş yerlerinde amonyak gazı kullanımıyla ilgili gerekli önlemlerin alınması ve çalışanların bu gazın tehlikeleri konusunda bilgilendirilmesi hayati önem taşımaktadır.

    Yorumlar

    Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

    Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

    Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

    Okumaya Devam Edin

    Optimized with PageSpeed Ninja