enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
40,9210
EURO
47,6885
ALTIN
4.376,22
BIST
11.067,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
28°C
İstanbul
28°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Açık
31°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
29°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C

Adalet Bakanlığı’ndan “İBB Borsası” soruşturmasında kritik adım: Mücahit Birinci için soruşturma izni verildi

Adalet Bakanlığı’ndan “İBB Borsası” soruşturmasında kritik adım: Mücahit Birinci için soruşturma izni verildi
19.08.2025 23:45 | Son Güncellenme: 20.08.2025 11:44
A+
A-

Adalet Bakanlığı, CHP Lideri Özgür Özel’in “İBB Kumpas Borsası” iddialarıyla gündeme getirdiği ve ardından AK Parti’den istifa eden Avukat Mücahit Birinci hakkında soruşturma izni verdi. Bu kararla birlikte, Birinci’nin “siyasi nüfuzunu kullanarak menfaat temin etme” iddialarıyla ilgili adli sürecin önü açılmış oldu.

Haber Merkezi – İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik yürütülen soruşturmalarla ilgili “rüşvet ve şantaj” iddialarının merkezindeki isim olan Avukat Mücahit Birinci hakkında Adalet Bakanlığı’ndan önemli bir karar geldi.

Bakanlık, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, eski AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci için “soruşturma izni” verdi.

Süreç Nasıl Gelişmişti?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, düzenlediği basın toplantılarında, AK Partili Mücahit Birinci’nin İBB soruşturması kapsamında tutuklu bulunan iş insanı Murat Kapki’yi cezaevinde ziyaret ettiğini iddia etmişti. Özel, Birinci’nin Kapki’ye, Ekrem İmamoğlu aleyhine yalan ifadeler içeren bir dilekçeyi imzalaması karşılığında 2 milyon dolar ve tahliye vadettiğini öne sürmüştü.

Bu açıklamaların ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, hem Murat Kapki hem de Mücahit Birinci hakkında soruşturma başlatmıştı. Gelişmeler üzerine AK Parti İstanbul İl Başkanlığı, Birinci’yi “kesin ihraç” talebiyle disipline sevk etmiş, Birinci ise bu kararın ardından partisinden istifa etmişti.

Adalet Bakanlığı’nın verdiği soruşturma izni, bu iddiaların adli olarak derinlemesine araştırılabilmesi için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Gözler şimdi, Başsavcılığın yürüteceği soruşturmadan çıkacak sonuçlara çevrildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Ulusal Gündem sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya Devam Edin