Haber Merkezi – 20 ülkeden sporcuların katılımıyla gerçekleştirilen Uluslararası NanbuDo Federasyonu Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Karşıyakalı sporcular, önemli başarılara imza attı.
Türkiye’de gelişmekte olan bir mücadele sanatı olan NanbuDo’da, büyükler kategorisinde yarışan ve aynı zamanda CHP Karşıyaka eski Gençlik Kolu Başkanı olan antrenör Dr. Ahmet Can Kapçak, zorlu rakiplerini geride bırakarak dünya üçüncülüğünü elde etti ve bronz madalya kazandı.
Şampiyonada veteran kategorisinde mücadele eden Kapçak’ın hocası, kıdemli antrenör Sadık Ümit Bilbay ise gösterdiği üstün performansla 2 bronz ve 1 gümüş madalya olmak üzere toplam üç madalya kazanma başarısını gösterdi.
Karşıyakalı sporcuların uluslararası arenada elde ettiği bu başarı, Türkiye’de NanbuDo sporunun gelişimi adına önemli bir adım olarak kaydedildi.
Subscribe to get the latest posts sent to your email.